2 Φεβ. 2017

Πρώτη εισαγωγική συνεδρία. Τι περιλαμβάνει.

Πολλές φορές με παίρνουν τηλέφωνο άτομα για να κλείσουν την πρώτη τους συνεδρία και σε εκείνο το σημείο είναι που εξηγώ στον πελάτη ότι η πρώτη συνεδρία είναι εισαγωγική. Αυτό έγινε πάμπολλες φορές, γιαυτό και αποφάσισα να γράψω ένα μικρό κειμενάκι που να εξηγά τι συμβαίνει στην πρώτη εισαγωγική συνεδρία.

Αρχικά, γίνεται μια πρώτη γνωριμια με τον πελάτη και του δίνεται ένα έντυπο να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία. Στην συνέχεια, συζητώ με τον πελάτη το σκοπό της επίσκεψης του και κάνω κάποιες ερωτήσεις που αποσκοπούν στην επιτυχία της θεραπείας ή στην επιτυχία του στόχου του πελάτη. Έπειτα, ζητώ από τον πελάτη να μου πει αν επιθυμεί να δουλέψουμε με υπνοθεραπεία ή life coaching ή με εκμάθηση γνώσεων και τεχνικών νευρογλωσσικού προγραμματισμού ή με κάποιο συνδυασμό. Αποφασίζουμε από κοινού πως θα προχωρήσουμε και στη συνέχεια, δίνω απαραίτητες γνώσεις στον πελάτη που αφορούν τον τρόπο προσέγγισης του στόχου. Σχεδόν πάντα εξηγώ με ακρίβεια τι είναι ύπνωση και υπνοθεραπεία. Σε αυτή τη φάση ο πελάτης κάνει ερωτήσεις για να αποσαφηνίσει έννοιες και να ξεπεράσει οποιαδήποτε ανασφάλεια, απορία ή ανησυχία που έχει να κάνει με την πορεία της θεραπείας.

Τελειώνοντας, αναφέρω στον πελάτη το πιθανό αριθμητικό σύνολο των συνεδριών που μπορεί να χρειάζεται για να πετύχει τον στόχο του. Η υπνοθεραπεία είναι σχεδόν πάντα πιο ταχύρυθμη, ενώ το life coaching μπορεί να διαρκέσει από λίγες συνεδρίες μέχρι και πάρα πολλές. Όπως ανάφερα εκ των προτέρων κάποιες φορές γίνεται συνδυασμός.

Αν ο πελάτης για κάποιο λόγο δεν επιθυμεί να συνεχίσει, του εύχομαι απλά καλή συνέχεια. Σχεδόν πάντα, οι πελάτες φεύγουν ευχαριστημένοι και ανυπομονούν για την επόμενη συνεδρία. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι πελάτες μου λένε εκ των προτέρων το θέμα που τους απασχολεί και επιθυμούν όσο το δυνατό πιο γρήγορη παρέμβαση. Σε αυτή την περίπτωση, κλείνουμε συνήθως διπλή συνεδρία, δίωρη, για άμεσα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει συνήθως στις περιπτώσεις άγχους εξετάσεων (σχολικές, ακαδημαικές, οδήγησης, κ.α.) αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το άτομο είναι πολύ αγχωμένο. Υπάρχουν φορές που και σε συνεδρίες διαχείρισης βάρους, τα άτομα ζητούν να αρχίσουν με μια διπλή συνεδρία.

Ελπίζω να σας έλυσα τις απορίες σας, σχετικά με τη πρώτη εισαγωγική συνεδρία.

Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση ή για να κλείσετε τη συνεδρία σας, θα χαρώ να μιλήσουμε τηλεφωνικώς. Τηλ. Επικ. 99485902

Certified Hypnotherapist , Life Coach and NLP Master Practitioner

Maria L. Georgiou

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας