15 Μαρ. 2017

Συναισθηματική πείνα

       Δεν είναι καθόλου σπάνιες οι φορές που τα άτομα οδηγούνται στην υπερφαγία εξαιτίας της λεγόμενης "συναισθηματικής πείνας". Τι έννοούμε με τον όρο αυτο; Με πολύ απλά λόγια, συναισθηματική πείνα υφίσταται όταν το άτομο καταναλώνει φαγητό εξαιτίας συναισθηματικών αιτιών και όχι εξαιτίας φυσιολογικών αναγκών. Αυτό που συμβαίνει συχνά με το παχύσαρκο άτομο είναι πως το άτομο έχει συνδέσει τόσο στενά το φαγητό ή κάποια είδη φαγητού με θετικά συναισθήματα ,με αποτέλεσμα όποτε το άτομο βρίσκεται σε αρνητική συναισθηματική κατάσταση να οδηγείται σχεδόν αυτοματοποιημένα στην κατανάλωση τροφής με υποσυνείδητο στόχο να αισθανθεί καλύτερα. 

    Εκτός από την πληθώρα διαφημίσεων που στοχεύουν στη σύνδεση ενός προιόντος με ένα θετικό συναίσθημα, για ευνόητους λόγους πάντοτε, αυτή η έντονη σύνδεση της τροφής με θετικά συναισθήματα λαμβάνει χώρα στο άτομο από τη στιγμή της γέννησης του, εντελώς αυθόρμητα. Η ασφάλεια που νιώθει το βρέφος στο στήθος της μητέρας καθώς λαμβάνει την τροφή του και τα όμορφα πρωτόγνωρα συναισθήματα που βιώνει με κάθε αγκαλιά και χάδι ενώ τρέφεται το μωρό, ακόμα κι αν αυτο γίνεται με τεχνητό τρόπο (μπιμπερό) , όλα αυτά οδηγούν αναπόφευκτα στην άμεση σύνδεση της τροφής με τα θετικά συναισθήματα που προσφέρει η αγάπη και η φροντίδα της μητέρας. Αυτό γίνεται πιο εμφανές όταν το βρέφος αρχίζει να λέει τις πρώτες του συλλαβές και όταν πεινάει συνήθως κλαίει δυνατά και φωνάζει μαμά.

    Μην απορείτε εάν την κάθε φορά που βιώνετε μια απογοήτευση βρίσκετε τον εαυτό σας να στρέφεται προς τις τροφές που σας κάνουν να "νιώθετε  καλύτερα". Και μην σας φανεί καθόλου παράξενο εαν αυτή η τροφή είναι κάτι που σας έφτιαχνε η μαμά σας ή κάτι που υποσυνείδητα εκφράζει αυτό που θεωρείτε εσείς πως χρειάζεστε.

     Αγάπη...Ναι συνήθως αυτό χρειάζονται τα άτομα που καταφεύγουν στην υπερφαγία. Και αυτό είναι κάτι που "μυρίστηκαν " οι βιομηχανίες και έχουν γεμίσει τα προιόντα τους με τα απαραίτητα σύμβολα (καρδούλες) , στιχάκια και εικόνες.

    Το θέμα είναι πως η αγάπη στη ζωή ενός ανθρώπου έρχεται όταν ο ίδιος αρχίζει να αγαπά τον εαυτό του...και αυτό είναι ένα ολόκληρο άλλο κεφάλαιο..

    Κλείνοντας, η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει το άτομο να απαλλαγεί από το περιττό του βάρος γιατί ξεπερνά τα στενά όρια της συνειδητής αλλαγής και οδηγεί το άτομο σε βαθύτερες συνειδητοποιήσεις και αλλαγες που έχουν τις ρίζες τους σε υποσυνείδητο επίπεδο...Με την υπνοθεραπεία δεν δουλεύουμε μόνο με νέες χρήσιμες γνώσεις αλλά και με συνειδητοποιήσεις και με υποσυνείδητη εγκαθίδρυση νέων αποτελεσματικών μοτίβων σκέψης...

     Το μόνο που χρειάζεται είναι....να αποφασίσεις πως πραγματικά έφτασε για σένα η στιγμή να απαλλαγείς από ένα βαρύ φορτίο που πλέον δεν χρειάζεσαι.

ΑΝ νιώθεις πραγματικά έτοιμος να αλλάξεις για πάντα τη ζωή σου..

ΑΝ νιώθεις πως κουράστηκες να καταπιέζεσαι κάνοντας δίαιτες ..

ΑΝ νιώθεις πως έφθασε για σένα η στιγμή να κάνεις εσωτερικές αλλαγές που θα φέρουν εξωτερικά αποτελέσματα,

ΤΟΤΕ 

Ενημερώσου για το διαδικτυακό μας πρόγραμμα διαχείρισης βάρους ΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ που μπορεί να γίνει δικό σου άμεσα και να σε βοηθήσει να αρχίσεις να αλλάζεις από σήμερα τη ζωή σου, ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ!

Πάτησε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Θα χαρώ να μου στείλεις για οτιδήποτε θες να μοιραστείς μαζί μου!
Θα χαρώ να μου στείλεις για οποιαδήποτε ερώτηση θες να μου κάνεις!


Και

ΕΠΙΣΗΣ

Θα χαρώ να μου στείλεις,
όπως χαίρομαι απίστευτα ΠΑΝΤΑ όταν παίρνω τέτοια μηνύματα,
να μου στείλεις τη ΔΙΚΗ σου προσωπική ιστορία επιτυχίας, 
εφόσον αξιοποιήσεις στο έπακρον τα προγράμματα και το υλικό μας.

Για να επισκεφτείς τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα ΤΩΡΑ,
κάνε απλά κλικ ΕΔΩ!

Μαρία Λάμπρου

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση  θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου.

 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mindset.c.h@gmail.com

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας