22 Ιουν. 2019

Σχέσεις: Ένα μυστικό που μπορεί να αλλάξει τα πάντα!

Σχέσεις: Ένα μυστικό που μπορεί να αλλάξει τα πάντα!

Είναι αλήθεια πως οι συντροφικές σχέσεις έχουν πολλές φορές εντάσεις, τσακωμούς και προβλήματα. Είναι αλήθεια πως οι συγκρούσεις μεταξύ των ατόμων που απαρτίζουν μια στενή συντροφική σχέση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης της σχέσης. Είναι υγιές και φυσιολογικό λοιπόν, να αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς προβλήματα και δυσκολίες μέσα στη σχέση μας και με μια θετική προσέγγιση να επιτυγχάνουμε να ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά στον σύντροφό μας, κάθε φορά που ξεπερνάμε ΜΑΖΙ ένα εμπόδιο.

(Θέλω, όμως να ξεκαθαρίσω πως όταν αναφέρομαι σε υγιείς και φυσιολογικές  συγκρούσεις, σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε συγκρούσεις που εμπεριέχουν οποιαδήποτε μορφή βίας!)

Το μεγάλο μυστικό που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στη σχέση μας κρύβεται στη λέξη ΜΑΖΙ. Οι άνθρωποι που έχουν μια συντροφική σχέση , δυστυχώς ξεχνούν πως οφείλουν να είναι ομάδα και στα προβλήματα αλλά και στις δυσκολίες!

Αντίθετα, οι σύντροφοι πολλές φορές τοποθετούν το πρόβλημα ανάμεσά τους! Ξεκινούν να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλον, ξεκινούν να μιλούν άσχημα ο ένας στον άλλον, ξεκινούν να προσπαθούν να βρουν τρόπους να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, αποφεύγοντας να πάρουν τον σύντροφό τους απ’ το χέρι , να καθίσουν μαζί, πλάι, πλάι και να βάλουν το πρόβλημα ή τη δυσκολία, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Εκεί που πρέπει να βρίσκεται!

Ότι και να συμβαίνει, ότι και να έχει συμβεί,  για να καταφέρει να ξεπεράσει ένα ζευγάρι τις δυσκολίες που έρχονται κατά διαστήματα στη ζωή και στη σχέση, οφείλει να τις τοποθετεί, ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Τι σημαίνει αυτό;

Μιλώ με ηρεμία στον σύντροφό μου και του εξηγώ πως θέλω να είμαστε καλά και θέλω να ξεπεράσουμε την όποια δυσκολία.

Ρωτάω τον σύντροφό μου, αν επιθυμεί και αυτός/ αυτή το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Αναφέρουμε και αποδεχόμαστε τη δυσκολία- το πρόβλημα.

Από κοινού αναφέρουμε και εισηγούμαστε τρόπους για να ξεπεράσουμε τη δυσκολία ή να επιλύσουμε το πρόβλημα.

Αν αγαπάμε πραγματικά τον σύντροφό μας, προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να νιώσει καλύτερα και με αυτό το σκεπτικό τον/την ρωτάμε: < Τι θα μπορούσα να κάνω για να σε βοηθήσω να νιώσεις καλύτερα;>

Αν μας αγαπάει πραγματικά ο σύντροφός μας, οφείλει να  μας κάνει την ίδια ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχέσεις χωρίς δυσκολίες ή χωρίς προβλήματα.

Δεν υπάρχουν εύκολες σχέσεις.

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ακόμη και τις δυσκολίες σαν ομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ.

Μίλησε στον/ στην σύντροφό σου. Θύμισε του/της ότι είστε ομάδα. Θύμισε του/της ότι και οι δυο επιθυμείτε τη συντροφική ευτυχία και αποφασίστε ΤΩΡΑ τι θα μπορούσατε από σήμερα να κάνετε για να ξεκινήσετε να υπερβαίνετε τις οποιεσδήποτε δυσκολίες ή προβλήματα έχετε.

Απαραίτητη προϋπόθεση: Να επιθυμείτε και οι δυο να είστε ΜΑΖΙ!

Μαρία Λάμπρου

Δημιουργός της ιστοσελίδας www.upgrade-your-self.com

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής

Εκπαιδευτικός

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΩΡΟ το ebook <Ιδανικός Εαυτός>.

Ένα δυναμικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης! 

 Ιδανικό ηχητικό ύπνωσης για να βελτιώσεις τη σχέση σου με τον εαυτό σου και τους άλλους είναι το ηχητικό της εσωτερικής ενδυνάμωσης. Για να μάθεις περισσότερα πάτησε ΕΔΩ.  

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας