2 Σεπ. 2019

Όταν <κολλάς> με τον δύσκολο άνθρωπο…

Όταν  <κολλάς>  με τον δύσκολο άνθρωπο…

Οι πιο πολλοί από εσάς ίσως το έχετε ζήσει ή ίσως το ζείτε τώρα ή αν δεν είναι αυτή μια εμπειρία που έχετε ζήσει εσείς, ίσως γνωρίζετε άτομα που βιώνουν ή βίωσαν μια τέτοια εμπειρία.

Σε ποια εμπειρία αναφέρομαι;

Στην εμπειρία κατά την οποία ένας άνθρωπος έχει <κολλήσει> με ένα φαινομενικά δύσκολο κατά την άποψή του άνθρωπο και το έχει κάνει σκοπό της ζωής του να τον κερδίσει.

Στην εμπειρία κατά την οποία ένας άνθρωπος νιώθει ή πιστεύει πως νιώθει  ερωτευμένος με έναν άνθρωπο που δεν του δίνει την επιθυμητή σημασία.

Στην εμπειρία κατά την οποία ο <δύσκολος> άνθρωπος γίνεται για κάποιον άλλον άνθρωπο ο πιο σημαντικός άνθρωπος στον πλανήτη και το μόνιμο επίκεντρο της σκέψης του.

Στην εμπειρία κατά την οποία ο <δύσκολος> άνθρωπος έχει αποκτήσει μια τεράστια δύναμη και επιρροή σε έναν άλλο άνθρωπο σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και το κάτι <μικρό > που κάνει, φαίνεται <μεγάλο>.

Ίσως αυτός ο δύσκολος άνθρωπος να έχει μια ενδιαφέρουσα, πληθωρική, γοητευτική, ξεχωριστή προσωπικότητα.

Ίσως αυτός ο δύσκολος άνθρωπος να είναι όντως πολύ ιδιαίτερος και να συγκεντρώνει κάποια αξιόλογα χαρακτηριστικά και να αξίζει την επιμονή και την υπομονή σας.

Ίσως αυτός ο δύσκολος άνθρωπος να είναι και ο άνθρωπός σας.

ΑΛΛΑ ίσως και να μην συμβαίνει τίποτα από τα πιο πάνω σενάρια.

Κάποιος που έχει κολλήσει με ένα δύσκολο άνθρωπο οφείλει να ρωτήσει τον εαυτό του τα πιο κάτω.

  1. Τι κάνει αυτόν τον άνθρωπο ιδιαίτερο για εμένα πέρα από το ότι είναι δύσκολος;
  2. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του που με έχουν κερδίσει;
  3. Πώς γνωρίζω πως αυτός ο άνθρωπος ενδιαφέρεται για εμένα;
  4. Ποια ήταν η στιγμή που απέκτησε αυτός ο άνθρωπος δύναμη και επιρροή στον εσωτερικό μου κόσμο και με ποια πράξη – συμπεριφορά το πέτυχε αυτό;

Και τέλος οι πιο σημαντικές ερωτήσεις :

  1. Μήπως ο λόγος που κόλλησα με αυτόν τον άνθρωπο οφείλεται στο ότι κατά βάθος πιστεύω πως εγώ δεν είμαι αρκετά καλός/ή για εκείνον τον άνθρωπο, έτσι ώστε να με ερωτευτεί και εάν συμβεί αυτό θα νιώσω και εγώ πως αξίζω κάτι;
  2. Μήπως αυτός ο κόμπος στο στομάχι που νιώθω είναι απλά ο φόβος της απόρριψης;
  3. Μήπως ο λόγος που νιώθω έτσι είναι επειδή υποτιμώ τον εαυτό μου, θεωρώντας έναν άλλον άνθρωπο πιο σημαντικό από εμένα και απεγνωσμένα νιώθω πως χρειάζομαι τη σημασία του και το ενδιαφέρον του για να νιώσω και εγώ ένας σημαντικός και ενδιαφέρον άνθρωπος;
  4. Μήπως η εικόνα που έπλασα στο μυαλό μου για αυτόν τον άνθρωπο είναι απλά μια φαντασίωση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα;

Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι το εξής:

Το να εξαρτάται κάποιος συναισθηματικά από έναν <δύσκολο> άνθρωπο που δεν του αφιερώνει χρόνο και ενέργεια ΔΕΝ είναι καθόλου υγιές.

Κανέναν άνθρωπο δεν πρέπει να θεωρούμε ανώτερο ή κατώτερο εάν θέλουμε να έχουμε σχέσεις που να χαρακτηρίζονται από αλληλοσεβασμό, αλληλοεκτίμηση και αγάπη.

Είναι σοφό να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να γνωρίσει καλά έναν άνθρωπο και να μην προσκολλόμαστε από πολύ νωρίς σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε καλά απλά και μόνο για να κάνουμε πραγματικότητα μια ελκυστική φαντασίωσή .

Παρ’ όλα αυτά, επειδή όντως συμβαίνει κάποιες φορές να γνωρίσουμε ένα <δύσκολο> άνθρωπο, αλλά ξεχωριστό και όμορφο…

Ίσως έναν άνθρωπο που περνάει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του, ίσως έναν άνθρωπο που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανοιχτεί σε κάποιον άλλον, ίσως έναν άνθρωπο πολύ εσωστρεφή , ίσως έναν άνθρωπο που να έζησε <δύσκολα> ή να πέρασε κάποιες τραυματικές εμπειρίες και ΑΠΛΑ να χρειάζεται τον χρόνο του…..

Σε αυτές τις περιπτώσεις και εφόσον θεωρούμε πως αυτό το άτομο είναι για εμάς ένας <όμορφος άνθρωπος> που μας δείχνει με τον τρόπο του κάποιο ενδιαφέρον…

 ΤΟΤΕ…

Για να τον βοηθήσουμε να ανοιχτεί σε εμάς και για να καταφέρουμε εάν υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα να αυξήσουμε τις πιθανότητες να δημιουργήσουμε μια <όμορφη σχέση>, αυτά που μπορούμε να κάνουμε είναι τα πιο κάτω:

  1. Να είμαστε ευγενικοί
  2. Να σεβόμαστε τις ανάγκες του και να μην του ασκούμε πίεση
  3. Να σταματήσουμε να τον βλέπουμε σαν σύντροφο μας και να έχουμε απαιτήσεις από αυτό το άτομο από τη στιγμή που δεν είναι ο/η σύντροφός μας
  4. Να ασχολούμαστε με δραστηριότητες που μας παθιάζουν και που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα
  5. Να δώσουμε χρόνο και στον εαυτό μας για να δούμε εάν πραγματικά ταιριάζουμε με αυτόν τον άνθρωπο
  6. Να είμαστε θετικά σκεπτόμενοι
  7. Να είμαστε ήρεμοι
  8. Να βελτιωνόμαστε και να μαθαίνουμε
  9. Να είμαστε ανοιχτοί για να δεχθούμε άλλες ευκαιρίες της ζωής

10. Να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας να αφουγκραστούμε τις ανάγκες μας και να ξεκινήσουμε να ικανοποιούμε αυτές τις ανάγκες που μπορούμε να ικανοποιήσουμε από μόνοι μας.

Αν κάποιος συμπεριφέρεται όπως σας περιέγραψα πιο πάνω δεν θα νιώθει απλά καλύτερα και πιο όμορφα, δεν θα νιώθει απλά πιο ήρεμος και πιο δυνατός αλλά θα είναι ίσως και χίλιες φορές πιο ερωτεύσιμος και πιο ελκυστικός.

Σκεφτείτε το για λίγο…

Εσείς τι νομίζετε;

Μαρία Λάμπρου

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής

Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση mindset.c.h@gmail.com

 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟ ΥΠΝΩΣΗΣ πάτησε ΕΔΩ!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΥΠΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ πάτησε ΕΔΩ!  (για στελέχη επιχειρήσεων)

Σχόλια

ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΠΑΠΑΜΑΣΤΟΡΑΚΗ

04.09.2019 16:12

Είστε άψογη! !!

Mindset C&H

04.09.2019 17:32

Σε ευχαριστώ αγαπητή Κρυσταλλή!
Σου στέλνω τις πιο θερμές μου ευχές!

Γιούλα Κόντου

03.09.2019 14:40

Πολύ όμορφο άρθρο! Μπράβο σας!

Mindset C&H

04.09.2019 17:33

Σε ευχαριστώ αγαπητή Γιούλα!
Μπράβο και σε εσένα που έχεις τη δύναμη και την καλοσύνη να επικροτείς!

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας