4 Νοε. 2019

Υποβολές από….τρίτους

Υποβολές από….τρίτους

Καθώς σπούδαζα Κλινική Υπνοθεραπεία και άρχισα να μαθαίνω τη δύναμη της υποβολής, αυτό που με συγκλόνισε ήταν η διαπίστωση πως ο καθένας από εμάς έχει δεχθεί αμέτρητες υποβολές από άλλους ανθρώπους στο περιβάλλον του, και το πιο πιθανόν να τις έχει αποδεχθεί ως τη μόνη πραγματικότητα.
Υποβάλλω: επιβάλλω ιδέες ή προτρέπω κάποιον σε ενέργειες με έμμεσο, κρυφό τρόπο.
Καθώς μεγαλώνουμε και ακούμε κρίσεις και επικρίσεις από τον κάθε τρίτο, βρισκόμαστε δυστυχώς σε «ευάλωτη» θέση, εάν δεν έχουμε αποκτήσει και κτίσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοαξία μας.
Η μαμά, ο μπαμπάς, ο δάσκαλος, η δασκάλα, τα αδέρφια, οι φίλοι, ο ένας ή ο άλλος γνωστός μπορεί να μας <ρίξει> την υποβολή του και να μην το πάρουμε χαμπάρι. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει πιθανότητα όλη τη μέρα να νιώθουμε δυσάρεστα και να μην γνωρίζουμε ούτε καν την αιτία, γιατί πολύ απλά η αρνητική υποβολή έχει συμβεί σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα:

  1. Ένα παιδί έρχεται στο σπίτι και δείχνει τον βαθμό του διαγωνίσματος των μαθηματικών στους γονείς του και είναι ένας πολύ χαμηλός βαθμός. Οι γονείς, χωρίς να ρωτήσουν το παιδί αν μελέτησε και χωρίς να κοιτάξουν καν το διαγώνισμα λένε στο παιδί: Δεν πειράζει, δεν τα «παίρνουν» όλοι τα μαθηματικά.

Σε αυτή την περίπτωση, οι γονείς έχουν δώσει το υποσυνείδητο μήνυμα στο παιδί πως υστερεί κάπου νοητικά και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να πετύχει στα μαθηματικά. Επίσης, του έχουν δώσει το υποσυνείδητο μήνυμα της <ηττοπάθειας> και της παθητικότητας ως στοιχείο μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς.  
 

  1. Μια γυναίκα αναφέρει στον σύντροφό της πως είναι πολύ κουρασμένη από τη δουλειά και πως ίσως θα ήταν καλύτερα το βράδυ που θα έχουν καλεσμένους να παραγγείλουν κάτι από <έξω>. Ο άντρας της αρνείται κατηγορηματικά και της λέει πως θα «βοηθήσει» και αυτός στην προετοιμασία και πως είναι ντροπή να καλούν κόσμο στο σπίτι για φαγητό και να παραγγέλνουν από έξω.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο άντρας έχει προφανώς δεχθεί την αρνητική υποβολή από το δικό του οικογενειακό περιβάλλον πως ο εαυτός μας και η υγεία μας δεν είναι τόσο σημαντικά όσο αυτά που θα πει και θα πιστέψει για εμάς κάποιος άλλος. Επίσης, έχει δεχτεί την υποβολή πως η γυναίκα είναι αυτή που <πρέπει> να ασχολείται με το φαγητό στο σπίτι και ο άντρας απλά να βοηθάει όπου χρειάζεται. Δυστυχώς, ο άντρας μεταφέρει αυτές τις υποβολές και στην γυναίκα του και εκεί ξεκινούν σιγά σιγά οι συγκρούσεις γιατί είτε το βλέπουμε, είτε όχι, ο υγιής εαυτός μας ή είναι η προτεραιότητά μας από επιλογή ή γίνεται αναγκαστικά μετέπειτα γιατί δεν μας αφήνει άλλη επιλογή. Αν ο εαυτός μας έρχεται δεύτερος κάποια στιγμή αρρωσταίνει για να του δώσουμε επιτέλους τη σημασία και την αξία που χρειάζεται.
 

  1. Δυο φίλοι ή φίλες μιλάνε. Το ένα άτομο λέει το <πρόβλημά> του στο άλλο. Όταν πλέον το ένα άτομο έχει μιλήσει διεξοδικά για το πρόβλημα το άλλο άτομο του ασκεί την κριτική του και του λέει τι <πρέπει> να κάνει.

Σε αυτήν την περίπτωση, το δεύτερο άτομο, συνήθως στην προσπάθειά του να βοηθήσει , δίνει την αρνητική υποβολή στο πρώτο άτομο πως <η απάντηση > στο πρόβλημά του βρίσκεται έξω από αυτόν. Επίσης, πιθανότατα το πρώτο άτομο να έχει δεχθεί την αρνητική υποβολή στο παρελθόν πως οι <άλλοι> ξέρουν καλύτερα, πράγμα που υποδεικνύει και μια χαμηλή αυτοπεποίθηση. Σίγουρα, δεν είναι κακό να συμβουλευτούμε ή να συμβουλέψουμε ένα φίλο ή μια φίλη, ΟΜΩΣ εάν επιμένουμε στη συμβουλή μας και την μετατρέψουμε σε πρέπει, τότε χάνουμε τον σεβασμό μας προς τις ανάγκες και τη διαφορετικότητα του άλλου ατόμου.
 
Θα μπορούσα να γράψω άπειρα παραδείγματα αρνητικών υποβολών.
Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε ένα σωρό διαφημίσεις που στοχεύουν μέσα από υποβολές να μας κάνουν να αισθανθούμε < ανεπαρκείς> για να αγοράσουμε ένα προϊόν που θα μας κάνει να αισθανθούμε «καλύτερα» και «καλύτεροι», αλλά είμαι σίγουρη πως ήδη το μυαλό σου έχει αρχίσει να σκέφτεται τα δικά του παραδείγματα.
 
Δεν είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι τις υποβολές των τρίτων. Έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τα δικά σου <πιστεύω> και την δική σου κριτική σκέψη.
Έχεις την ευθύνη αλλά και την επιλογή για το τι θα πιστέψεις, μόνο εάν αποδεχθείς και συνειδητοποιήσεις πως ΕΣΥ επιτρέπεις σε άλλους να σε επηρεάζουν με αρνητικές υποβολές.
Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά και ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.
Και εφόσον τα πιστεύω μας καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας στη ζωή μας, φρόντισε να είναι θετικά και υποστηρικτικά για εσένα.
Δεν είναι τυχαίο που λέγεται ότι <Αυτό που πιστεύουμε για εμάς, αυτό είμαστε>.
Δεν χρειάζεται να πιστεύεις για εσένα αυτά που σου έμαθαν οι άλλοι να πιστεύεις αν δεν το επιθυμείς.
Μπορείς να επιλέξεις τα πιστεύω σου, αρχίζοντας από σήμερα κιόλας!

Η υπνοθεραπεία, είναι ένας δυναμικός τρόπος για να δώσεις νέες θετικές και υποστηρικτικές υποβολές στον εαυτό σου!

Τα ηχητικά ύπνωσης μπορούν να αφορούν οποιοδήποτε θέμα , από διαχείριση βάρους, χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος εξετάσεων και άλλα πολλά. Μπορούν να δημιουργηθούν αποκλειστικά για εσένα και το θέμα που σε απασχολεί, έτσι ώστε να σου μεταφέρουν τις θετικές και υποστηρικτικές υποβολές που χρειάζεσαι. 

Εάν θες να μάθεις περισσότερα για το θέμα αυτό, μη διστάσεις να με ρωτήσεις!

Θα χαρώ να μου στείλεις για οτιδήποτε θες να μοιραστείς μαζί μου!
Θα χαρώ να μου στείλεις για οποιαδήποτε ερώτηση θες να μου κάνεις!


Και

ΕΠΙΣΗΣ

Θα χαρώ να μου στείλεις,
όπως χαίρομαι απίστευτα ΠΑΝΤΑ όταν παίρνω τέτοια μηνύματα,
να μου στείλεις τη ΔΙΚΗ σου προσωπική ιστορία επιτυχίας, 
εφόσον αξιοποιήσεις στο έπακρον τα προγράμματα και το υλικό μας.

Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση mindset.c.h@gmail.com

 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟ ΥΠΝΩΣΗΣ πάτησε ΕΔΩ!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΥΠΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ πάτησε ΕΔΩ!  (για στελέχη επιχειρήσεων)

Μαρία Λάμπρου

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας