9 Δεκ. 2019

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Και με ρωτάνε…Γιατί;

Γιατί σπούδασες Κλινική Υπνοθεραπεία; Γιατί έκανες σπουδές στο life coaching; Γιατί δημιούργησες τη δικιά σου ιστοσελίδα;

Γιατί όλα αυτά;

Πού βρίσκεις τον χρόνο, τη δύναμη, την ενέργεια;

Αφού είσαι και εκπαιδευτικός, έχεις και παιδί. Πότε προλαβαίνεις; Πώς;

Έτσι και εγώ αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο που θα λύσει σε όλους τις απορίες.

Αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο που θα απαντήσει ξεκάθαρα στα όχι παράλογα «γιατί» των πολλών.

Αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο μέσα απ’ το οποίο κάποιοι θα με νιώσουν και θα με καταλάβουν κάπως περισσότερο, ίσως και να ταυτιστούν μαζί μου.

Τίτλος: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 Η μεγαλύτερη και χειρότερη μορφή σκλαβιάς υπάρχει και λαμβάνει χώρα στην πιο αόρατη μορφή της. Είναι αυτή που υποδουλώνει το πνεύμα και περιορίζει την καθαρότητά του και την ανέλιξή του, δείχνοντας του μονάχα αυτά που κάποιοι άλλοι επιθυμούν να δει.

Το υπόδουλο πνεύμα σφυρηλατείται από υποσυνείδητες δυνάμεις που δρουν από έξω προς τα μέσα.

Αυτές οι υποσυνείδητες δυνάμεις δεν είναι άλλες από τους άλλους ανθρώπους, τα Μ.Μ.Ε , το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης μιας χώρας , τις βιομηχανίες και άλλες δυνάμεις με μεγάλη εξουσία και κύρος.

Έχω αναφέρει ξανά σε προηγούμενο μου άρθρο πως γεννιόμαστε και είμαστε σαν καθαροί καμβάδες, διαφορετικοί μεν ο ένας απ’ τον άλλον, αλλά σαν καμβάδες που πραγματικά διψούν να πάρουν την μορφή ενός επιτυχημένου και άρτιου αριστουργήματος.

Παρ’ όλα αυτά. Κανένα πινέλο δεν κρατάμε εμείς.

Τα πινέλα τα κρατούν οι άλλοι.

Οι γονείς μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας, οι δάσκαλοι μας, το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, τα Μ.Μ.Ε, οι βιομηχανίες.

Ο καθένας απ’ όλους αυτούς βάζει την πινελιά του.

Κάποιοι βάζουν μπόλικες και έντονες πινελιές και κάποιοι άλλοι λιγότερες και πιο θαμπές.

Έρχεσαι σε αυτόν τον κόσμο και αρχικά δέχεσαι ότι έχουν οι άλλοι να σου προσφέρουν και ακολουθείς αυτά που σου μαθαίνουν.

Δεν μπορείς να αντιδράσεις. Δεν μπορείς να μην ακολουθήσεις. Είσαι ένα αδύναμο και ευάλωτο ον. Είσαι πλήρως εξαρτημένος από τους άλλους. Στα πάντα.

Είσαι ένα νεογέννητο ον και οι φυσιολογικές σου ανάγκες ικανοποιούνται από τρίτους.

Οι πνευματικές σου ανάγκες διαμορφώνονται.

Τα αισθητήρια όργανά σου εξελίσσονται και δυναμώνουν, απορροφώντας τα ερεθίσματα που υπάρχουν στο περιβάλλον σου. Δεν έχεις κρίση. Δεν έχεις άποψη. Δεν σε ρώτησε κανείς. Και να σε ρωτούσε δεν θα ήξερες καν να απαντήσεις.

 Ξεκινά , λοιπόν, το πνεύμα σου να διαμορφώνεται και να εξελίσσεται από εξωτερικούς παράγοντες. Μια διαδικασία, από έξω προς τα μέσα. Βιασμός ψυχής. Αλλά και αυτό, δεν μπορείς να το καταλάβεις, αλλά ούτε και να το αποφύγεις. Είναι και αυτό αναγκαίο μέρος για την εξέλιξή σου.

Και καθώς περνούν τα χρόνια, μέσα στο μυαλό σου έχουν εμφυτευθεί τόσα πολλά <πρέπει> από άλλους, τόσα πολλά <πιστεύω>, τόσες πολλές συμπεριφορικές αντιδράσεις, και όλα αυτά έχουν ριζώσει για τα καλά μέσα σου και τα νιώθεις πραγματικά δικά σου.

 Έλα όμως που δεν είναι.

Όλοι είμαστε υπόδουλοι και σκλάβοι τρίτων,  μέχρι τη μέρα που θα το αντιληφθούμε.

ΓΙΑΤΙ..

Σε αντίθεση με το υπόδουλο πνεύμα, το ελεύθερο πνεύμα, το πνεύμα που εξελίσσεται και γίνεται πραγματικά δημιουργικό ακολουθεί μια πορεία που ξεκινάει από τον εσωτερικό πνευματικό πυρήνα του ατόμου. Το κέντρο. Το μηδέν. Την αποδοχή του «Δεν γνωρίζω πραγματικά τίποτα για εμένα και έφτασε η στιγμή να ανακαλύψω τα πάντα.»

Ίσως να το έχεις νιώσει και εσύ. Μια εξωτερική πίεση, χίλια δύο <πρέπει>, ένα σωρό ψευδείς και πλαστές ανικανοποίητες ανάγκες που οδηγούν ένα άτομο σε απόγνωση και δυστυχία, σ’ ένα φόβο, μια ανησυχία.

Αλλά πώς να μην νιώθεις έτσι; Βρίσκεσαι σε ένα κόσμο γεμάτο πνευματικές ασθένειες.

Πνευματικές ασθένειες όπως ο υπερκαταναλωτισμός, η αρνητικότητα, η τοξικότητα, οι αγχώδεις διαταραχές, ο ρατσισμός, η κακία, η επιθετικότητα, η ανταγωνιστικότητα είναι κολλητικές και χρειάζονται γερά αντισώματα για να καταπολεμηθούν.

ΟΜΩΣ… αν και τα πιο πάνω πολύ πιθανόν να σε έχουν μεταφέρει σε ένα κλίμα απαισιοδοξίας και ματαιοδοξίας, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως αυτή είναι η αρχή για μια θετική μεταμόρφωση και έναν επαναπροσδιορισμό της αυτοαξίας σου.

Είναι η αρχή για μια αλλαγή κατεύθυνσης προς μια ανοδική πορεία.

Είναι η αρχή για να πάρεις εσύ την ευθύνη της ζωής σου στα χέρια σου και να οδηγήσεις τον εαυτό σου στην αυτοπραγμάτωση.

Είναι η αρχή για να απαλλάξεις τον εαυτό σου από τον ρόλο του θύματος και να αντιληφθείς τη δύναμή σου.

Είναι η αρχή για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, τις πραγματικές σου ανάγκες, τα θέλω σου.

Είναι η αρχή για να αντιληφθείς την διαφορετικότητά σου, τη μοναδικότητά σου.

Ο τομέας της προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης ενός ατόμου είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία, στην ευτυχία, στην αγάπη, στην ειρήνη, στην αποδοχή, στην ευημερία.

Και ….

Το μόνο άτομο που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αυτού του ταξιδιού, είναι ο εαυτός μας.

Όλοι οι άλλοι άνθρωποι μπορούν απλά να μας προσφέρουν μαθήματα.

Και επανέρχομαι και πάλι στο γιατί.

Γιατί ασχολούμαι με όλα αυτά και πώς βρίσκω χρόνο, ενέργεια και θέληση;

Όλα αυτά , λοιπόν, προέκυψαν, όταν αποφάσισα πλέον συνειδητοποιημένα, πως η ευτυχία μου, η ευημερία μου και η ελευθερία μου είναι δική μου ευθύνη.

Από εκείνη την ημέρα, άρχισα να μαθαίνω, να εκπαιδεύομαι και να μελετώ για να βελτιώσω τον εαυτό μου, την επικοινωνία μου με τους άλλους, τις σχέσεις μου, τη ζωή μου.

Από εκείνη την μέρα άρχισα να αμφισβητώ τα <πρέπει> μου και να αναδιαμορφώνω τα πιστεύω μου ώστε πραγματικά να με υποστηρίζουν και να με βρίσκουν ολοκληρωτικά σύμφωνη.

Από εκείνη την  ημέρα, πήρα τα πινέλα μου και άρχισα να ζωγραφίζω στον καμβά μου μόνη μου, ΑΥΤΑ που ήθελα εγώ!

Και όταν συνειδητοποίησα πως όλα λειτουργούνε συστημικά και πως είμαστε όλοι άμεσα και έμμεσα αλληλένδετοι και αλληλοεπηρεαζόμενοι, τότε κατάλαβα πως ολόκληρος ο κόσμος χρειάζεται μια αφύπνιση συνείδησης.

Και τότε ήταν που ένιωσα την ανάγκη αλλά και την επιθυμία να μεταφέρω τις γνώσεις μου και να γίνω ίσως και ένα <μέσο> που θα οδηγήσει και άλλα άτομα πιο κοντά στην ελευθερία, την ευημερία, την αγάπη, την επιτυχία.

Και πρόσεξε! Δεν θεωρώ πως είμαι καλύτερη ή ανώτερη από εσένα.

Απλά, μέσα στον δικό μου δρόμο της προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης, φρόντισα και εγώ να αξιοποιήσω κάθε <μέσο> που παρουσιαζόταν μπροστά μου, νιώθοντας κάθε φορά τεράστια ευγνωμοσύνη καθώς εκτιμούσα την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητά του για να πάω ένα βήμα πάρα πέρα.

 Και συνεχίζω να το κάνω. Και θα συνεχίζω να το κάνω!

Κλείνοντας, θέλω απλά να σε παροτρύνω να αρχίσεις να αμφισβητείς….

-Αυτά που σου λένε οι άλλοι πως είσαι!

-Αυτά που σου λένε οι άλλοι πως πρέπει να κάνεις!

Και..

 Ξεκίνα…

- Να είσαι όλα όσα θέλεις εσύ να είσαι!

-Να κάνεις αυτά που πραγματικά θες να κάνεις!

Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου!

Και ναι!

 Ίσως να είναι δύσκολο να είσαι «διαφορετικός».

Ίσως να είναι δύσκολο να είσαι ο εαυτός σου.

ΑΛΛΑ , η αλήθεια είναι πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο!

Εκτός από τον εαυτό σου.

Μαρία Λάμπρου

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση mindset.c.h@gmail.com

 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟ ΥΠΝΩΣΗΣ πάτησε ΕΔΩ!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΥΠΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ πάτησε ΕΔΩ!  (για στελέχη επιχειρήσεων)

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΩΡΟ το ebook <Ιδανικός Εαυτός>.

Ένα δυναμικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης! 

Σχόλια

Ηλιάδα

07.03.2022 07:49

Τέλειο άρθρο!

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας