1 Οκτ. 2018

Επαναπρογραμματισμός εαυτού. Γίνεται.

Επαναπρογραμματισμός εαυτού. Γίνεται.

Σκεφτείτε πώς είναι όταν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο υπολογιστή και ήδη υπάρχουν πάνω του προγράμματα που τρέχουν; Σκεφτείτε πως κάποια από αυτά τα προγράμματα δεν τα χρειάζεστε, είναι παλιά και θέλετε να τα ξεφορτωθείτε. Και να μην αναφέρω πως το ότι τρέχουν πολλά προγράμματα στον υπολογιστή σας, αυτό μειώνει την απόδοση και την ταχύτητά του.

Τι θα κάνετε λοιπόν;

 Θα τα σβήσετε και θα βάλετε στη θέση τους κάποια προγράμματα πιο καινούρια ,πιο χρήσιμα και πιο αποτελεσματικά για εσάς.

Ωραία! Για σκεφτείτε τώρα πως αυτός ο υπολογιστής είναι το μυαλό σας και πως κατά τα ευαίσθητα διαμορφωτικά χρόνια 0-7, οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σας, αυτοί που σας μεγάλωσαν και περνούσαν αρκετό χρόνο μαζί σας, εγκατέστησαν σε εσάς τα προγράμματά τους. Διάφορα προγράμματα, ένα σωρό! Προγράμματα για το πώς να δράτε και να αντιδράτε σε διάφορες καταστάσεις. Π.χ. πώς να μιλάτε και να εκφράζετε την άποψή σας, πώς να στέκεστε και να κινείστε στο χώρο, πώς να εκφράζετε τη χαρά σας, τη λύπη σας, το θυμό σας, την αγάπη σας και άλλα συναισθήματα. Πώς να συμπεριφέρεστε σε φίλους, σε συγγενείς, σε μικρότερους και μεγαλύτερους. Πώς να επικοινωνείτε ή όχι με τη Θεία Δύναμη.  Πώς να αντιμετωπίζετε το αναπάντεχο, τη δυσκολία, τη νίκη, την ήττα. Πώς να τρώτε το φαγητό σας, πώς να τακτοποιείτε το χώρο σας, πώς να κοινωνικοποιείστε, και πάρα πολλά άλλα που συνθέτουν τη στάση σας προς τη ζωή σας.

Όλα αυτά τα προγράμματα αντικατοπτρίζουν κάποια πιστεύω που υποσυνείδητα υιοθετούνται από τα άτομα που χρησιμοποιούν τα προγράμματα των άλλων. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί άνθρωποι είναι πως στην ηλικία των1-2-3-4-5-6-7 ετών, η κριτική μας ικανότητα είναι τόσο μειωμένη που απλά μιμούμαστε τα προγράμματα των άλλων και κατά συνέπεια τα κάνουμε δικά μας.

Αναρωτηθείτε απλά πως μάθατε εξαρχής να μιλάτε και να περπατάτε και θα καταλάβετε τι εννοώ γράφοντας όλα τα παραπάνω.

Πώς; Με τη μίμηση! Μιμούμενοι αυτά που απορροφούσατε από το περιβάλλον σας.

Και βρίσκεστε Τώρα , σε αυτή τη φάση της ζωής σας, με έναν υπολογιστή-μυαλό που έχει ένα σωρό προγράμματα που τρέχουν σε συνειδητό και υποσυνείδητο επίπεδο.

Αν κάτι δεν σας αρέσει στον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

1.      Εντοπίστε το πρόγραμμα και τα πιστεύω που προκαλούν αυτή τη συμπεριφορά

2.      Συνειδητοποιήστε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το πρόγραμμα.

3.      Σβήστε το πρόγραμμα και βάλτε στη θέση του ένα άλλο, πιο θετικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό για εσάς.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από ένα πρόγραμμα-συμπεριφορά-συνήθεια που δεν μας εξυπηρετεί και δεν μας αρέσει είναι η αντικατάσταση.

Π.χ. Έμαθα από τους γονείς μου να μιλάω γρήγορα και με ψιλή φωνή αλλά αυτό δεν μου αρέσει. Τι κάνω;

Ωραία εντόπισα το πρόγραμμα που θέλω να διώξω. Τώρα πρέπει να βρω ένα άλλο πρόγραμμα για την αντικατάσταση. Που θα το βρω; Παντού.

Φίλοι, γνωστοί, διάσημα πρόσωπα.

Εντοπίζω ένα άτομο που μιλάει όπως θα ήθελα και εγώ να μιλάω και αρχίζω να το μιμούμαι. Σε περίπου 28 μέρες καθημερινής εξάσκησης το πρόγραμμα αυτό γίνεται δικό μου και περνά σε υποσυνείδητο επίπεδο. Δηλαδή λειτουργεί από μόνο του, χωρίς να χρειάζεται να έχω επίγνωση του τι κάνω.

Μην ακούτε λοιπόν κανένα που σας λέει ποιος είστε , τι είστε και τι μπορείτε να κάνετε.

Ο άνθρωπος δεν είναι η συμπεριφορά του, ούτε τα προγράμματα που τρέχουν στο μυαλό του.

Ο άνθρωπος είναι ένα εξελισσόμενο ον που έχει τη δύναμη της επιλογής.

Αυτό που σε κάνει να διαφέρεις από τους άλλους είναι οι επιλογές σου.

Αν εσύ δεν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο της ζωής σου του να αμφισβητείς τα πάντα και να ξεκινάς από το μηδέν να επιλέγεις τα προγράμματά σου, τότε ίσως ΤΩΡΑ να είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ήρθε η στιγμή να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ , τα πιστεύω σου, τη συμπεριφορά σου, τα προγράμματά σου.

Ήρθε η στιγμή να είσαι όλα όσα εσύ θέλεις να είσαι και όχι όλα όσα σε όρισαν οι άλλοι να είσαι.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι, είναι πως αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία δίχως τέλος.  Αυτό συμβαίνει γιατί  μια συμπεριφορά, ένα πιστεύω μπορεί να είναι χρήσιμο και αποτελεσματικό για ένα διάστημα της ζωής μας και για ένα άλλο διάστημα όχι.

Να είσαι σε επαγρύπνηση. Να κάνεις τις δικές σου επιλογές.

Και να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως… Αν δεν κάνεις συνειδητά την επιλογή των δικών σου προγραμμάτων, τότε κάποιος άλλος θα την κάνει, ή μάλλον την έχει ήδη κάνει , για εσένα υποσυνείδητα.

Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση mindset.c.h@gmail.com

 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟ ΥΠΝΩΣΗΣ πάτησε ΕΔΩ!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΥΠΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ πάτησε ΕΔΩ!  (για στελέχη επιχειρήσεων)

Certified Hypnotherapist , Life Coach , Author and NLP Master Practitioner

Maria Lambrou

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας