4 Νοε. 2018

Σχέσεις..ουσιαστικές!

Σχέσεις..ουσιαστικές!

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θεωρούν πως οι ουσιαστικές, οι όμορφες, οι στενές , οι αληθινές σχέσεις,  είναι δύσκολες….και η πραγματικότητα είναι πως δεν έχουν και άδικο! Δεν είναι εύκολο πράγμα οι σχέσεις των ανθρώπων. Φιλικές, συγγενικές, συζυγικές, ερωτικές. Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό προαπαιτούμενο ανάμεσα σε άλλα, που εάν δεν το πληρούν τα άτομα που συγκροτούν ή αναπτύσσουν μια σχέση, τότε η σχέση δύσκολα θα ευημερήσει, θα εξελιχθεί και θα δώσει καρπούς, χαρά, οικειότητα, κατανόηση, αγάπη , εμπιστοσύνη, εκτίμηση, καρπούς που μόνο μια αληθινή και ουσιαστική σχέση μπορεί να προσφέρει.

Αυτό το σημαντικό προαπαιτούμενο δεν είναι άλλο από την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και την ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ. Τα γράφω μαζί γιατί θεωρώ πως οι δύο αυτές αξίες είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Είμαι ειλικρινής με τους άλλους , όταν είμαι πρώτα ειλικρινής με τον εαυτό μου. Και όταν είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, μπορώ έπειτα να είμαι και αυθεντικός.

Η ειλικρίνεια και η αυθεντικότητα ξεκινoύν πρώτα από εμάς. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του να είμαι ειλικρινής και αυθεντικός με τον εαυτό μου και με τους άλλους, είναι το πρώτο βήμα που οφείλω να κάνω, εάν αυτό που επιθυμώ είναι να βελτιώσω τις σχέσεις μου με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Εδώ ελπίζω να μην χρειάζεται να υπενθυμίσω σε όλους μας, πως ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή του καθενός δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό. Πόσο ειλικρινής είναι κανείς με τα θέλω του, τις επιθυμίες του, τους στόχους και τα όνειρά του; Πόσο ειλικρινής είναι κανείς με τα συναισθήματά του;

Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν κάθονται καν να ακούσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους. Πολλές φορές δεν ψάχνουν μέσα τους να ανακαλύψουν τα θέλω τους, τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους. Πολλές φορές οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να είναι απασχολημένοι, να είναι με κόσμο, να είναι με όλους τους άλλους και ξεχνούν πως αυτός που χρειάζεται περισσότερο την προσοχή τους είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Η αποσύνδεση από τον εαυτό δεν οδηγεί σε όμορφες και ουσιαστικές σχέσεις. Καμία σχέση χωρίς ειλικρίνεια και αυθεντικότητα δεν μπορεί να είναι ουσιαστική και όμορφη. Και πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μια στενή σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που να είναι αληθινοί, ειλικρινείς, να είναι ο εαυτός τους.

Ξεκινώντας λοιπόν μια νέα σχέση, είναι ωφέλιμο και για εμάς και για τον άλλον που έχουμε απέναντί μας να είμαστε ειλικρινείς. Να επικοινωνούμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τα θέλω μας και ότι άλλο θεωρούμε και νιώθουμε πως θέλουμε να μοιραστούμε με τον νέο άνθρωπο στη ζωή μας.

Το ξέρω πως αυτά ακούγονται πολύ όμορφα και δεν συμβαίνουν και τόσο συχνά. Το ξέρω πως αρκετοί άνθρωποι προτιμούν να λένε άλλα από αυτά που νιώθουν και σκέφτονται. Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η εξής: Οι άνθρωποι προτιμούν να κρύβουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους, προτιμούν να μην είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και τους άλλους γιατί πολύ απλά υπάρχει μέσα τους ένας πολύ μεγάλος φόβος. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ.

Δεν είναι εύκολο πράγμα η απόρριψη, και ο άνθρωπος έχει μεγάλη ανάγκη την αποδοχή. Αλλά διερωτήσου για λίγο. « Τι να την κάνεις την αποδοχή από τους άλλους αν καθημερινά εσύ ο ίδιος απορρίπτεις τον εαυτό σου;» «Τι χαρά και ευτυχία μπορεί να σου προσφέρει αυτή η ψευτοαποδοχή;»

Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Ο χρόνος για όλους είναι πολύτιμος. Η ψευτοαποδοχή μόνο ψευτοχαρά και ψευτοευτυχία μπορεί να σου προσφέρει. Αν είσαι ευχαριστημένος με αυτά μείνε σε αυτά. Αν όχι, τότε υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις.

Μπορείς για αρχή να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Να του κάνεις ερωτήσεις και να περιμένεις τις δικές σου απαντήσεις. Μπορείς την επόμενη φορά που θα γνωρίσεις έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, να είσαι ειλικρινής και αυθεντικός, και αυτό να το κάνεις ακόμη και αν υπάρχει μέσα σου ο φόβος της απόρριψης γιατί αυτός ο φόβος δεν είναι φόβος που φεύγει, είναι φόβος που πάντα υπάρχει μέσα μας αλλά μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν.

Να είσαι λοιπόν ειλικρινής και αυθεντικός γιατί με αυτή σου τη στάση μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Ή θα δημιουργήσεις μια ουσιαστική, όμορφη, στενή , μοναδική και αληθινή σχέση με έναν άνθρωπο. Ή θα κερδίσεις χρόνο, πολύτιμο χρόνο γιατί πολύ απλά δεν θα αναλώνεσαι και δεν θα σπαταλάς την ενέργειά σου σε ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν.

Μην δειλιάσεις και κατά συνέπεια να υποκριθείς πως είσαι κάποιος άλλος ή κάτι άλλο από αυτό που είσαι μόνο και μόνο για να καλύψεις την ανάγκη της αποδοχής με μια ψευτοαποδοχή. Γιατί σε βάθος χρόνου σίγουρα θα το μετανιώσεις. Σε βάθος χρόνου, οι μάσκες πάντα πέφτουν και κάτι τέτοιες σχέσεις διαλύονται και δημιουργούν πολλές φορές πληγές που τις κουβαλάμε για χρόνια.

Και αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου θεωρήσεις πως δεν είναι ειλικρινής, μίλα του. Εξήγησέ του πως μόνο κερδισμένοι μπορείτε να βγείτε με το να είστε αυθεντικοί και ειλικρινείς. Και αν αυτό δεν δείχνει να το καταλαβαίνει τότε καλύτερα να φύγεις και να διακόψεις αυτή την σχέση.

Προσοχή! Μην αφήσεις τον φόβο σου για τον μικρό πόνο να σε οδηγήσει στον μεγάλο πόνο. Γιατί η απόρριψη ενός ανθρώπου που μόλις τώρα γνώρισες μπορεί να σε οδηγήσει σε μικρό πόνο ή ακόμη και σε καθόλου πόνο. Η απόρριψη όμως ενός ανθρώπου με τον οποίο συνδέθηκες για μήνες ή ακόμη και χρόνια, αυτή η απόρριψη μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο.

Στη ζωή μας, δεν μπορούμε να έχουμε πολλές στενές σχέσεις. Δεν ταιριάζουμε με όλους και αυτό είναι φυσιολογικό. Λίγες στενές, όμορφες, ουσιαστικές και αληθινές σχέσεις είναι αρκετές . Λίγοι, εώς ελάχιστοι άνθρωποι είναι αρκετοί για να γίνει ο δρόμος της ζωής μας πιο φωτεινός και πιο ευχάριστος. Εύχομαι, λοιπόν, σε εσένα που διαβάζεις αυτό το άρθρο, αν δεν τους βρήκες, να τους βρεις! Να βρείς αυτούς τους ανθρώπους που θα κάνουν τη ζωή σου ακόμη πιο όμορφη! Και εάν τους βρήκες, να τους εκτιμήσεις ακόμη περισσότερο, γιατί οι άνθρωποι που μας αποδέχονται και μας εκτιμούν γιατί είμαστε ο εαυτός μας, χωρίς να σημαίνει πως ο δρόμος μιας τέτοιας σχέσης είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και δεν υπάρχουν συγκρούσεις… αυτοί οι ανθρωποι είναι πολύτιμοι και πραγματικά ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Certified Hypnotherapist , Life Coach and NLP Master Practitioner

Maria L. Georgiou

Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση mindset.c.h@gmail.com

 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟ ΥΠΝΩΣΗΣ πάτησε ΕΔΩ!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΥΠΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ πάτησε ΕΔΩ!  (για στελέχη επιχειρήσεων)

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας