17 Οκτ. 2021

Μην Πιστεύεις Στις Συμπτώσεις

Μην Πιστεύεις Στις Συμπτώσεις

«Τι σύμπτωση και αυτή..» είπες χθες την ώρα που συνάντησες ξαφνικά μπροστά σου στον δρόμο τη παιδική σου φίλη για την οποία μιλούσες προχθές στον αδερφό σου.

«Απίστευτη σύμπτωση!» είπες τις προάλλες την ώρα που συνειδητοποίησες πως ο συνάδελφος σου αποκάλυψε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον προορισμό που το προηγούμενο βράδυ σκεφτόσουν να κλείσεις εισιτήριο.

«Αυτό είναι αδύνατον να συμβαίνει!» είπες τη στιγμή που διαπίστωσες πως οι αριθμοί της ταυτότητας του συντρόφου σου είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς του τηλεφώνου σου.

«Αυτό αποκλείεται να είναι σύμπτωση.» είπες τη στιγμή που ακυρώθηκε η επαγγελματική συνάντηση στην οποία δεν ήθελες σε καμία περίπτωση να πας.

«Θεέ μου, βοήθησε με!» είπες τη στιγμή που ανακάλυψες πως έχεις νοσήσει σοβαρά και η υγεία σου βρίσκεται σε κίνδυνο μετά από έναν επώδυνο χωρισμό.

«Τραγική σύμπτωση. Δεν ξέρω τι να κάνω.» είπες από μέσα σου τη στιγμή που σε απέλυσαν από την εργασία την οποία απεχθανόσουν ενώ βαθιά μέσα σου επιθυμούσες να παραιτηθείς μια για πάντα από αυτήν.

Και αρχίζεις και παρατηρείς πως στη ζωή σου η μια σύμπτωση διαδέχεται την άλλη λες και ο Θεός παίζει μαζί σου παιχνίδια με δυσνόητους κανόνες, λες και το σύμπαν συνωμότησε για να αρχίσεις να τρελαίνεσαι…

Μα ακόμα και έτσι, εσύ επιλέγεις να στρέψεις την προσοχή σου στα «καθημερινά», αγνοώντας να ψάξεις σε βάθος την αλήθεια της πραγματικότητας που σε περιβάλλει προσπερνώντας συναισθήματα, αισθήματα και διαισθήσεις. Προσπερνώντας τα σημάδια της ίδιας σου της ζωής.

Αρχίζεις να αγνοείς τη <μαγεία> της ύπαρξής σου, των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων σου και μπλέκεσαι στην λήθη της ανθρώπινής μάζας. Μιας μάζας που στηρίζεται στη ψευδή ασφάλεια των περιορισμένων και γνώριμων κεκτημένων και που φοβούμενη, αδυνατεί να εξερευνήσει το εσωτερικό σκοτάδι της ατομικότητας που εμπεριέχει το περισσότερο φως.

Μια ανθρώπινη μάζα που τα βλέπει όλα ασπρόμαυρα και τα κρίνει με βάση το <σωστό> και το <λάθος>. Μια ανθρώπινη μάζα που υποφέρει από τον πνευματικό εγκλεισμό των όσων διδάχθηκε και έμαθε από άλλους, παραβλέποντας τα εξατομικευμένα μαθήματα που προέρχονται από τη διδαχή της ζωής.

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.

Το καθετί που σου συμβαίνει έχει αιτία και σκοπό.

Για το καθετί που σου συμβαίνει έχεις ευθύνη και δύναμη ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ.

Και ΝΑΙ.

Ίσως έφτασε η στιγμή να αρχίσεις να βιώνεις την πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τους εσωτερικούς αισθητήρες της ψυχής.

Ίσως έφτασε η στιγμή να εξερευνήσεις διαφορετικές προσεγγίσεις για την «εμπειρία» της ζωής.

Ίσως έφθασε η στιγμή να κατανοήσεις τις «συμπτώσεις» που συμβαίνουν στη ζωή σου και να μάθεις από αυτές, ανακαλύπτοντας απεριόριστες δυνάμεις και αναπάντεχους θησαυρούς.

Μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου στη ζωή είχα αρχίσει τα τελευταία 8 περίπου χρόνια να αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχουν συμπτώσεις αλλά μια ενιαία «νοημοσύνη», που διέπει τα πάντα. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Ακόμη και κάτι πολύ μικρό που εμείς θεωρούμε σύμπτωση μπορεί να αποβεί πολύ σημαντικό για τη πορεία της ζωής μας και να μας οδηγήσει σε κάτι μεγαλύτερο.

Συμβαίνουν στη ζωή μας γεγονότα, όχι τυχαία, αλλά γεγονότα που κάποιες δημιουργικές δυνάμεις προκάλεσαν. Μεγάλη δημιουργική δύναμη είναι και ο εαυτός που μετουσιώνει μια θεϊκή υπόσταση με δυνάμεις που πολλές φορές λειτουργούν εν αγνοία του.

Αν εντρυφήσει κανείς έστω και ελάχιστα στη κβαντική φυσική θα αντιληφθεί πως όλοι και όλα διέπονται από κάποιους νόμους τους οποίους, όπως και πολλοί άλλοι, και εγώ αποκαλώ συμπαντικούς. Είναι απαραίτητο και λυτρωτικό το να αντιληφθεί ο καθένας από εμάς το μερίδιο της προσωπικής ευθύνης για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας.

Το βιβλίο μου <Μην Πιστεύεις Στις Συμπτώσεις> το έγραψα μέσα από την ανάγκη του μοιράσματος, της έκφρασης και της μεταφοράς κάποιων μηνυμάτων σε στιγμές και περιόδους πνευματικής φώτισης.

Εύχομαι να κάνει το ταξίδι του και να εκπληρώσει τον σκοπό του.

Να αποκαλύψει στον καθένα πως το <μαγικό> μπορεί να είναι και αληθινό.

Και πως ο άνθρωπος είναι η θεϊκότερη έκφραση της ζωής.

Μαρία Λάμπρου

Συγγραφέας, Life Coach, Κλινική Υπνοθεραπεύτρια, Εκπαιδευτικός,

Εισηγήτρια σεμιναρίων προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης

Founder of www.upgrade-your-self.com

FB: M.Pluss.L | Life-Changing-Books-more-by-ML

Instagram: mariapluss_lifecoach

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε ΕΔΩ!

Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση mindset.c.h@gmail.com

 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟ ΥΠΝΩΣΗΣ πάτησε ΕΔΩ!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΥΠΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ πάτησε ΕΔΩ!  (για στελέχη επιχειρήσεων)

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΩΡΟ το ebook <Ιδανικός Εαυτός>.

Ένα δυναμικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης! 

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας