27 Αυγ. 2020

Συνέντευξη με την ΑΝΤΡΗ ΧΑΙΡΑΛΛΑ! "Όσο πιο πολύ αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν πτυχές του εαυτού σου που

Η Άντρη είναι ένας υπέροχος άνθρωπος με λαμπερή προσωπικότητα!

Ένας άνθρωπος που καταφέρνει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Μια γυναίκα που διαρκώς μαθαίνει και εξελίσσεται. Εκδότρια στον Εκδοτικό Οίκο Ευγνώμων, Συγγραφέας, Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, ομιλήτρια σεμιναρίων και άλλα πολλά!

Άντρη μου,

Σε καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στο Upgrade-Your-Self, σε έναν διαδικτυακό χώρο που ασχολείται με τη βελτίωση του εαυτού και της ζωής, σε έναν χώρο που υποστηρίζει πως οι θετικές εσωτερικές αλλαγές μπορούν να φέρουν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα, σε έναν χώρο όπου η προσωπική ανάπτυξη και το ευ ζην είναι θεμελιώδους σημασίας!

Σε αυτή την συνέντευξη, θα σου κάνω μια σειρά ερωτήσεων για να μάθουμε κάποια πράγματα ΓΙΑ εσένα και ΑΠΟ εσένα.

Ας ξεκινήσουμε!

1. Πες μας πρώτα λίγα λόγια για εσένα έτσι ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Καλησπέρα Μαρία μου καλή κι αγαπημένη! Καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για την θερμή φιλοξενία μου στο Upgrade-Your-Self, το δικό σου διαδικτυακό σπίτι, που απλόχερα μοιράζεσαι μαζί μας συμβουλές, γνώσεις και τεχνικές, οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη και την εξέλιξή μας.

Λοιπόν, θα ξεκινήσω από τα απλά, δηλώνοντας πως είμαι Θεά! Ναι, και δεν το λέω χαριτολογώντας. Το εννοώ. Πιστεύω πως έχουμε μέσα μας όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε και θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε ως ανθρώπινες οντότητες και παράλληλα να διατηρήσουμε τις αγνές προθέσεις με τις οποίες είμαστε προικισμένοι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και βάσει αυτής πάντα ψάχνω και ψάχνομαι, κάθε φορά ρωτώ και μαθαίνω, με κάθε τρόπο περνώ από την θεωρία στην πράξη. Κάπως έτσι χρειάζεται να ενεργείς εάν θέλεις να εξελίσσεσαι, να προοδεύεις, να ευτυχείς μέσα σου. Σπουδαίο  πράγμα να ευτυχείς μέσα σου. Κατά την διάρκεια του μέχρι στιγμής ταξιδιού μου έμαθα πολλά, πολλές φορές με τον δύσκολο τρόπο, όμως έμαθα να είμαι ευγνώμων για όλα τα μαθήματα, για όλες τις φαινομενικά «αχρείαστες» εμπειρίες και για όλους τους «περιττούς» πόνους, γιατί χωρίς αυτά δεν θα μπορούσα να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα.

Σήμερα, αυτήν την στιγμή που μιλάμε (χωρίς να περιαυτολογώ), θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο, μιας και κατόρθωσα να κάνω όλα όσα αγαπώ και με παθιάζουν επάγγελμα και μάλιστα χωρίς αυτό να υποσκάπτει την οικογένειά μου. Το αίσθημα του να προσφέρω στην ανθρωπότητα κάνοντας τον κόσμο μας λιγάκι καλύτερο ήταν που με ώθησε να γράψω και να πάρω το θάρρος να προχωρήσω στην έκδοση του πρώτου μου βιβλίου, με τίτλο «Αναστασία, Παλεύοντας Με Τη Σχιζοφρένεια». Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, την οποία βίωσα μέχρι το μεδούλι. Όμορφες στιγμές, δύσκολες καταστάσεις, απάνθρωπες συμπεριφορές. Μα όση πίκρα και να υπήρχε, άλλη τόση ήταν άπλετη κι ατέρμονη η αγάπη. Η δικιά μου ανάγκη να βροντοφωνάξω πως υπάρχει τρόπος να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, σε μια κοινωνία που αποδέχεται το διαφορετικό και σέβεται τον άνθρωπο μου έδωσε «το βάπτισμα του πυρός» στον κόσμο της συγγραφής και της Προσωπικής Ανάπτυξης. Από τότε ακολούθησαν πολλά μαθήματα, σπουδές, ειδικεύσεις σε διάφορες τεχνικές των Εναλλακτικών Θεραπειών που απώτερο στόχο έχουν την βελτίωση της υγείας (σωματικής, ψυχικής, πνευματικής, συναισθηματικής) και την εξέλιξη του ανθρώπου. Μέχρι στιγμής έχω στο ενεργητικό μου τέσσερα έντυπα βιβλία – «Αναστασία, Παλεύοντας Με Τη Σχιζοφρένεια», «Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης & Οραμάτων», «Θετική Μεταδοτικότητα», «30+1 Τρόποι Για Να Περνάς Ποιοτικό Χρόνο Με Τα Παιδιά Σου» κι ένα ψηφιακό με τίτλο «Αγαπώ κι Ευγνωμονώ». Τον Ιανουάριο του 2019 δημιούργησα τις Εκδόσεις Ευγνώμων, δίνοντας με τον τρόπο αυτό φωνή σε αξιόλογους συγγραφείς να μεταφέρουν τις γνώσεις τους και να μοιραστούν με το αναγνωστικό κοινό τις σκέψεις και τις φιλοσοφίες τους για τη ζωή.

Πριν, όμως από τις εκδόσεις, δημιούργησα το «Κέντρο Εσωτερικής Ανάπτυξης Θετική Μεταδοτικότητα» μέσω του οποίου προσφέρω υπηρεσίες Συμβουλευτικής Προσωπικής Ανάπτυξης, Υπνοθεραπείας, Ψυχοθεραπείας, Νευρογλωσικού Προγραμματισμού,  Reiki, Κρυσταλλοθεραπείας, Διαλογισμού. Τα τελευταία χρόνια διεξάγω Σεμινάρια και Βιωματικά Εργαστήρια, ενώ αρκετά συχνά προσκαλούμαι να κάνω ομιλίες και διαλέξεις σε σχολεία (για μαθητές και για γονείς).

Κι αν θέλεις να πάμε λίγα χρόνια πιο πίσω, θα ανακαλύψεις πως πριν φτάσω εδώ που βρίσκομαι σήμερα έχω αλλάξει διάφορες δουλειές – στη Cyta ως υπάλληλος πρώτης γραμμής (Ταμίας), ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα (σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου), σε εταιρεία επίπλων (στο γραμματειακό προσωπικό), σε εφημερίδα (για διόρθωση και επιμέλεια κειμένων), σε βιβλιοπωλείο (στο γραμματειακό προσωπικό), σε εταιρεία ερευνών, σε καταστήματα (ως πωλήτρια). Από 13 χρονών με θυμάμαι να εργάζομαι, για να μπορώ να καλύπτω τα έξοδά μου, χωρίς να επιβαρύνω την μητέρα μου και τις ανάγκες της οικογένειας.

Στο μεσοδιάστημα σπούδασα Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, παντρεύτηκα, απέχτησα τις αγάπες μου – τα τρία υπέροχα παιδιά, απελευθερώθηκα από τα δεσμά ενός γάμου που με έφθειρε από όλες τις απόψεις και βρήκα ξανά τον εαυτό μου.

 2. Πιστεύεις πως είναι σημαντική η αυτοβελτίωση; Γιατί;

Φυσικά! Όχι μόνο το πιστεύω, είμαι απόλυτα σίγουρη για αυτό. Όσο πιο πολύ αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν πτυχές του εαυτού σου που χρήζουν βελτίωσης και όσο πιο πολύ μαθαίνεις, τόσο περισσότερο βελτιώνεσαι και εξελίσσεσαι. Κανείς δεν είναι τέλειος, γιατί πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τον καθένα μας. Σημασία έχει να είναι πρόθυμο το άτομο και να θέλει να τα αλλάξει, να θέλει να αλλάξει, να θέλει να ανέβει επίπεδο.

3. Πώς κατά τη γνώμη σου μπορούν οι θετικές εσωτερικές αλλαγές να φέρουν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα στη ζωή ενός ατόμου;

Πώς; Με πάρα πολλούς τρόπους. Βασικά, Μαρία μου, όλα είναι θέματα που υπάρχουν μέσα μας είτε πρόκειται για την παχυσαρκία είτε για την έλλειψη αυτοπεποίθησης είτε για την αντικοινωνικότητα είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Εάν το άτομο αρχίσει να αλλάζει τα περιοριστικά «πιστεύω» που τον ταλαιπωρούν, εάν αρχίσει να αγαπά τον εαυτό του, να τον αποδέχεται, να επιμορφώνεται, να εξελίσσεται, εάν αρχίσει να αφουγκράζεται το μέσα του και να το κατανοεί, τότε, ναι, θα αρχίσει να βλέπει πολλά θετικά εξωτερικά αποτελέσματα στη ζωή του. Και πώς θα γίνει αυτό; Με πολλούς τρόπους. Με συνειδητό διάβασμα βιβλίων Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης, με την παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων ή βιωματικών εργαστηρίων, με προσωπικές συνεδρίες σε ειδικούς (θεραπευτές, μέντορες κλπ.). Η ουσία, Μαρία μου, είναι να νιώθει το άτομο πλήρες και ολοκληρωμένο, να νιώθει μέσα του την αρμονία και τη γαλήνη, να πιστεύει στον εαυτό του, να τολμά να εκφράζει τις αλήθειες της ψυχής του, να ενεργεί μεθοδικά και εστιασμένα. Τότε, οι θετικές αλλαγές θα είναι αναπόφευκτες.

4. Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε, νομίζεις πως μπορούν να συνδυαστούν καριέρα και οικογένεια; Αν ναι, πώς;

Θα απαντήσω εμπειρικά. Ναι! Μπορούν να συνδυαστούν καριέρα και οικογένεια. Μπορεί να μην είναι εύκολο και κάπου να χάσεις τον βηματισμό σου, όμως με σωστό προγραμματισμό, αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές είναι εφικτό.

5. Βάζεις στόχους στη ζωή σου; Και αν ναι πώς τους πετυχαίνεις;

Αλοίμονο! Φαντάζεσαι να μην έβαζα στόχους; Θα ήμουν ένα τίποτα. Οι στόχοι για εμένα είναι τα όνειρα που κάποιοι αναπολούν με τα μάτια ανοιχτά. Για μένα γίνονται οράματα και ψάχνω πίσω από αυτά να βρω τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσω και παράλληλα βρίσκομαι μπροστά τους βλέποντας τις αλλαγές που επιθυμώ να βιώσω. Για να πετύχω κάθε στόχο που έχω βάλει μέχρι στιγμής το πρώτο πράγμα που χρειάστηκε να κάνω ήταν να βγω από τα καλούπια που έχει δημιουργήσει η κοινωνία – αυτά τα «Δεν μπορείς», «Είναι αδύνατο», «Σιγά μην τα καταφέρεις» και πολλά τέτοια. Πολλοί άνθρωποι παρατούν τους στόχους τους πριν καν ξεκινήσουν, γιατί οι φωνές των γύρω τους είναι πιο δυνατές από την εσωτερική φωνή τους. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν το επιτρέπει αυτό. Για να ολοκληρώσω τους στόχους μου απαιτείται από εμένα εστίαση, έρευνα, μελέτη, προγραμματισμός, προσήλωση, πίστη στον στόχο μου, πίστη σε εμένα ότι μπορώ να τα καταφέρω, μελετημένες κινήσεις, αισιοδοξία, αισθήματα θετικότητας και όλα αυτά πάντα εναρμονισμένα με δράση. Γιατί χωρίς δράση τίποτα δεν γίνεται.

6. Μοιράσου μαζί μας έναν στόχο που έχεις πετύχει τελευταία και για τον οποίο είσαι πολύ περήφανος/η.

Θα μιλήσω για τον τελευταίο στόχο που έχω πετύχει και πραγματικά με κάνει να αισθάνομαι περήφανη όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όλους όσους έχουν εμπλακεί. Στην περίοδο του εγκλεισμού, δυστυχώς, μεγάλο μέρος του πληθυσμού άρχισε να εκδηλώνει ανάρμοστες συμπεριφορές, πίκρα, θλίψη, εντάσεις και όλα τα επακόλουθα. Θέλοντας, λοιπόν, να κρατήσω τις σκέψεις του κόσμου αλλού, σκέφτηκα το σλόγκαν «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!», το οποίο υιοθετήσαμε στις Εκδόσεις μας ως πράξη θετικότητας και παρακίνησης του κόσμου να στραφεί στο βιβλίο. Γιατί μέσα από ένα βιβλίο μπορείς να ταξιδέψεις παντού, χωρίς να κάνεις ούτε και ένα βήμα από τη θέση σου. Το σλόγκαν αυτό αγκαλιάστηκε από την συγγραφική μου οικογένεια και σε μία ανάρτηση που είχε κάνει ο συγγραφέας μας Κυριάκος Χριστοδούλου, μου έδωσε το έναυσμα της έμπνευσης του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού των εκδόσεών μας. Το αποτέλεσμα ήταν θετικότερο των προσδοκιών μας. Άτομα κάθε ηλικίας (από 15 μέχρι 87 ετών), από διάφορα σημεία του πλανήτη μας (είχαμε συμμετοχές από Κύπρο, Ελλάδα. Γερμανία, Ιταλία) έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Τα είκοσι καλύτερα διηγήματα συμπεριλήφθηκαν στο ομώνυμο βιβλίο και είκοσι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι περπάτησαν πλάι-πλάι καθ’ όλη τη δημιουργική διαδρομή. Την περασμένη βδομάδα (1/8/2020) πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης προς τιμή των νικητών. Συγκίνηση, περηφάνια, χαρά είναι μερικά από τα πιο δυνατά αισθήματα που νιώθω. Όχι για μένα, για όλους μας. Γιατί πρόκειται για μία ομαδική συνδημιουργία εμποτισμένη με πολλή αγάπη, θέρμη ψυχής και δημιουργικότητα.

7. Έχεις κάποιο όραμα ζωής; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Το όραμά μου είναι να βάλω το δικό μου λιθαράκι ώστε να κάνω τον κόσμο μας λιγάκι καλύτερο. Και υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να το κάνω καθημερινά.

8. Για ποιον λόγο πιστεύεις κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους;

Όσο πιο καλά τα έχεις με τον εαυτό σου, τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι. Νόμος!

9. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει κάποιους ανθρώπους να απολαμβάνουν περισσότερη αφθονία σε διάφορους τομείς της ζωής τους, ενώ κάποιους άλλους όχι;

Θεωρώ πως είναι η αντίληψη που έχουν για τους συγκεκριμένους τομείς. Εάν πιστεύεις πως ο κόσμος είναι κακός, συνεχώς θα προσελκύεις στη ζωή σου ανθρώπους που θα εκδηλώνουν την κακία τους. Εάν πιστεύεις πως υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο, τότε θα έλκεις στη ζωή σου άτομα και καταστάσεις που θα επιβεβαιώνουν κάθε πτυχή καλοσύνης που μπορεί να δώσει και να δεχτεί ο άνθρωπος. Επίσης, η αντίληψη της αυτοαξίας παίζει καθοριστικό ρόλο. Εάν κάποιος πιστεύει ότι του αξίζει να απολαμβάνει την αφθονία π.χ. σε οικονομικό επίπεδο, θα παρατηρήσεις πως όντως έχει την οικονομική άνεση να απολαμβάνει πολλά πράγματα (υλικά αντικείμενα, ταξίδια, δείπνα κλπ.) και μάλιστα πολλές φορές να του ανοίγονται ή να ανοίγει ο ίδιος προοπτικές ανέλιξης και επομένως αύξησης των εισοδημάτων του.

10. Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα άτομο που επιθυμεί να δημιουργήσει μια ουσιαστική μακροχρόνια σχέση αλλά συνεχώς απογοητεύεται;

Όλα όσα βιώνουμε στη ζωή μας είναι μοτίβα. Εάν απογοητεύεται διαρκώς από τα ίδια πράγματα, σημαίνει πως πρέπει να στρέψει την προσοχή του αλλού. Υπάρχουν πολλών ειδών απογοητεύσεις που μπορεί να βιώσει κάποιος σε μια σχέση. Όμως, εάν ξέρει ποιος είναι αλήθεια ως ανθρώπινη οντότητα, εάν έχει ξεκάθαρη την εικόνα μέσα του για το είδος της σχέσης που θέλει και τα χαρακτηριστικά του ατόμου που είναι πρόθυμος να υποδεχτεί στη ζωή του, τότε θα είναι σε θέση να κάνει πιο σωστές επιλογές και παράλληλα να μπορεί να φύγει από μια σχέση εάν δεν είναι η επιθυμητή. Το πιο σημαντικό είναι να αρχίσει να σέβεται και να εκτιμά τον εαυτό του. Όσο πιο πολύ σέβεται τον εαυτό του, τόσο περισσότερο τον φροντίζει και δεν του επιτρέπει να δημιουργεί ευθύς εξαρχής προβληματικές σχέσεις. Και αυτό συμβαίνει γιατί από την αρχή οποιασδήποτε γνωριμίας μπορεί να «συλλέξει» πληροφορίες για το ποιόν του άλλου. Ας μην τα παραβλέπει και κυρίως ας μην θεωρεί ότι μπορεί να αλλάξει το άλλο άτομο, γιατί αυτό δεν είναι παρά φρούδες ελπίδες. Τον μόνο άνθρωπο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι τον εαυτό μας. Άρα, εάν θέλει να δημιουργήσει μια ουσιαστική μακροχρόνια σχέση, ας βρει πρώτα τα σημεία τα οποία χρειάζεται να δουλέψει – ναι, να «δουλέψει» με τον εαυτό του – κι έπειτα να κάνει το νέο ξεκίνημα, χωρίς να κουβαλεί μαζί του τα απωθημένα και τα αρνητικά αισθήματα που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες σχέσεις.

11. Θα ήθελα να μου αναφέρεις τρία θετικά «πιστεύω» που συμμερίζεσαι σαν άτομο και σε υποστηρίζουν στη ζωή σου.

Α) Όλοι οι άνθρωποι είμαστε σημαντικοί και κάτι καλό έχουμε να προσφέρουμε στην ανθρωπότητα.

Β) Η αγάπη και η αποδοχή του εαυτού σου σε βοηθά να κατανοήσεις τους συνανθρώπους σου.

Γ) Η υπομονή παύει να αρετή τη στιγμή που γίνεται ανοχή. Όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο κρούσε τον κώδωνα και ξεκίνα να εκτιμάς περισσότερο τον εαυτό σου.

12. Μια ευχή που θα έδινες για το Upgrade- Your-Self;

Να συνεχίσει να προσφέρει ελεύθερα τις γνώσεις και τις συμβουλές του συμβάλλοντας στην εξέλιξη  όλο και περισσότερων ανθρώπων!

Άντρη μου, ήταν χαρά μου και τιμή μου που τα είπαμε σήμερα! Σε ευχαριστώ πολύ για όσα μοιράστηκες μαζί μας! Σου εύχομαι ‘ό,τι καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής σου!

Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ, Μαρία μου. Ευχαρίστηση μου! Μόνο τα καλύτερα εύχομαι σε εσένα και στους φίλους του Upgrade-Your-Self σε όλα τα επίπεδα! Γιατί το αξίζεις! Το αξίζουν!

Αγαπώ κι Ευγνωμονώ

Άντρη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ από την

Μαρία Λάμπρου

Δημιουργός της ιστοσελίδας www.upgrade-your-self.com

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής

Εκπαιδευτικός

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΩΡΟ το ebook <Ιδανικός Εαυτός>.

Ένα δυναμικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης! 

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας