31 Αυγ. 2020

Συνέντευξη με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΕΛΙΟ! "Προσωπικά είμαι υπέρμαχος της αυτοβελτίωσης γιατί ..."

Ο Δημήτρης Τσέλιος, lifecoach και συγγραφέας. Ένας άνθρωπος με όραμα και εσωτερικά κίνητρα. Μαχητής στη ζωή, ξεπερνά κάθε εμπόδιο και κινείται προς τους στόχους του μέσα από την αυτογνωσία.

Δημήτρη μου,

Σε καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στο Upgrade-Your-Self, σε έναν διαδικτυακό χώρο που ασχολείται με τη βελτίωση του εαυτού και της ζωής, σε έναν χώρο που υποστηρίζει πως οι θετικές εσωτερικές αλλαγές μπορούν να φέρουν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα, σε έναν χώρο όπου η προσωπική ανάπτυξη και το ευ ζην είναι θεμελιώδους σημασίας!

Σε αυτή την συνέντευξη, θα σου κάνω μια σειρά ερωτήσεων για να μάθουμε κάποια πράγματα ΓΙΑ εσένα και ΑΠΟ εσένα.

Ας ξεκινήσουμε!

1. Πες μας πρώτα λίγα λόγια για εσένα έτσι ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, είμαι 49 ετών, πατέρας μίας κόρης 18 ετών. Σπούδασα Marketing – Επικοινωνία όπου και δραστηριοποιήθηκα επιχειρηματικά για 15 συνεχή χρόνια. Με αφορμή μία οικονομική καταστροφή οδηγήθηκα στα μονοπάτια της Προσωπικής Ανάπτυξης και στην συνέχεια του Life Coaching. Πιστοποιήθηκα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου και δίδαξα στο τμήμα Life Coaching & Συμβουλευτικής για 3 συνεχή έτη. Τον Ιούνιο 2018 εκδόθηκε το βιβλίο μου «Απόδραση Από Το Σπήλαιο».

2. Πιστεύεις πως είναι σημαντική η αυτοβελτίωση; Γιατί;

Προσωπικά είμαι υπέρμαχος της αυτοβελτίωσης γιατί είδα τα αποτελέσματά της επάνω μου! Επενδύοντας ένας άνθρωπος στην προσωπική του ανάπτυξη, βοηθά τον εαυτό του να διαμορφώσει έναν νέο τρόπο σκέψης. Αυτός ο νέος τρόπος σκέψης, μας βοηθά να αξιοποιήσουμε το εσωτερικό μας δυναμικό και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και την ποιότητα της ζωής μας.

3. Πώς κάποιες δικές σου θετικές εσωτερικές αλλαγές έφεραν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα στη ζωή σου;

Τα «εργαλεία» και οι τεχνικές που πήρα από τα σεμινάρια Αυτοβελτίωσης που παρακολούθησα και τα βιβλία που διάβασα, με βοήθησαν να χτίσω μία καλύτερη σχέση με τον εαυτό μου. Κατ’ επέκταση κατάφερα να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς στην ζωή μου, τις σχέσεις μου με τους άλλους, τα επαγγελματικά μου, τα οικονομικά μου, κοκ.

4. Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε, νομίζεις πως μπορούν να συνδυαστούν καριέρα και οικογένεια; Αν ναι, πώς;

Φυσικά και μπορούν! Πεποίθησή μου είναι ότι μία υγιής σχέση μέσα στην οικογένεια μπορεί να βοηθήσει όλα τα μέλη να αναπτυχθούν, νοητικά, συναισθηματικά,  πνευματικά. Ένας άντρας μόνος του μπορεί να φτάσει μέχρι ένα σημεία, το ίδιο και μία γυναίκα. Το μυστικό για μένα σε μία σχέση είναι να υπάρχει παράλληλη εξέλιξη και όχι μονομερής, μόνο από τον έναν. Θα είναι καλό να έχουν και οι δύο ανάγκη για ανάπτυξη και πρόοδο. Έτσι, θα είναι δύο συνοδοιπόροι στην ζωή βαδίζοντας παράλληλα ως αυτόνομες οντότητες, εμπνέοντας και κινητοποιώντας ο ένας τον άλλον με το παράδειγμά τους και δεν θα «κρέμεται» ο ένας από τον άλλον χτίζοντας μία σχέση εξάρτησης! Κοινωνικά, ένας άντρας καταξιώνεται μέσα από την καριέρα του, ενώ μία γυναίκα όταν καταφέρνει να δημιουργήσει μία «σωστή» οικογένεια. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο, καλό είναι να βρίσκονται σε ισορροπία και στους δύο.

5. Βάζεις στόχους στη ζωή σου; Και αν ναι πώς τους πετυχαίνεις;

Τα τελευταία 6 χρόνια έχω πετύχει πάνω από 20 στόχους που έχω θέσει. Κάποιοι από αυτούς φάνταζαν, για κάποιους, «αδύνατοι» ή πολύ δύσκολοι. Αρχικά όταν ξεκίνησα να δουλεύω με τον εαυτό μου, έχτισα ένα πολύ ισχυρό αξιακό σύστημα, που είναι τα θεμέλια του οικοδομήματος της ζωής ενός ανθρώπου. Τα δικά μου θεμέλια από το 2008 είχαν γκρεμιστεί, οπότε ήμουν υποχρεωμένος να τα χτίσω από την αρχή, ή αλλιώς θα έχανα αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή. Πάνω σε αυτά τα νέα θεμέλια, έχω θέσει τους στόχους μου. Όλοι οι στόχοι μου εναρμονίζονται με τις 5 βασικές αξίες της ζωής μου. Έχοντας χτίσει αυτήν την ισχυρή βάση, είναι πιο εύκολο να τους πετυχαίνω, μιας και γνωρίζω ακριβώς που πορεύομαι στην ζωή μου. ΠΟΥ πάω, ΓΙΑΤΙ πάω και ΠΩΣ θα το πετύχω. Έτσι, με την βοήθεια ενός Πλάνου Δράσης και αξιοποιώντας όλα τα «εργαλεία» που έχω διδαχτεί , με όπλο την ακλόνητη πίστη μου, πορεύομαι και κατακτώ τους στόχους μου. Ένα σημαντικό στοιχείο που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι, με το που θέσω έναν στόχο, λειτουργώ σαν να τον έχω ήδη πετύχει. Ενεργοποιώ άμεσα τα συναισθήματα που θα ένιωθα, την μέρα που θα πετύχαινα τον  στόχο μου. Μία τεχνική που με βοηθά να το πετύχω αυτό, είναι ο δημιουργικός Οραματισμός. Εν κατακλείδι, το τρίπτυχο, Γνώση – Δράση – Πίστη, είναι αυτό που φέρνει τα αποτελέσματα. Θα ήθελα όμως να επισημάνω, ότι η ευτυχία, δεν προκύπτει από την επίτευξη των στόχων μας, αλλά από την πραγμάτωση των αξιών μας καθημερινά. Οι στόχοι, απλά μας κρατάν ενθουσιασμένους και μας κάνουν να απολαμβάνουμε το ταξίδι. Το σημαντικό λοιπόν για μένα δεν είναι η επίτευξη του στόχου, αλλά ο άνθρωπος που γίνεσαι στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου. Έτσι, ακόμη κι αν δεν έχεις πετύχει τον στόχο σου, σίγουρα έγινες καλύτερος από τον παλιό σου εαυτό!

6. Μοιράσου μαζί μας ένα στόχο που έχεις πετύχει τελευταία και για τον οποίο είσαι πολύ περήφανος/η.

Ο πιο σημαντικός στόχος που πέτυχα τα τελευταία 6 χρόνια και με έκανε να νιώσω πολύ περήφανος ήταν ότι κέρδισα και πάλι την σχέση μου με την κόρη μου. Μία σχέση που είχε χαθεί για αρκετά χρόνια όταν βίωνα μία πολύ δύσκολη περίοδο. Ένας πρόσφατος στόχος που πέτυχα την περίοδο της καραντίνας ήταν να κινητοποιήσω 50 άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της προσωπικής ανάπτυξης, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό. Περισσότερα θα μάθετε από Σεπτέμβρη που θα ανακοινώσουμε τις δράσεις μας.

7. Έχεις κάποιο όραμα ζωής; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Το Όρμά μου είναι να μπει η Προσωπική Ανάπτυξη σε όλα τα Ελληνικά σχολεία. Όλα τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση σε γνώση και «εργαλεία» που θα τους βοηθήσουν να χτίσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και μία ευτυχισμένη ζωή. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε με την ομάδα των 50 ανθρώπων που ανέφερα στην προηγούμενη ερώτηση.

8. Για ποιο λόγο πιστεύεις κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους;

Πιστεύω ότι έχουν βρει τον τρόπο να χτίζουν υγιής σχέσεις (αρχικά με τον εαυτό τους) και να εξελίσσονται καθημερινά. Η στασιμότητα, η προσκόλληση στο παρελθόν και η εστίαση σε πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις, πιστεύω ότι είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που κάνουν έναν άνθρωπο δυστυχισμένο.

9. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει κάποιους ανθρώπους να απολαμβάνουν περισσότερη αφθονία σε διάφορους τομείς της ζωής τους, ενώ κάποιους άλλους όχι;

Η αφθονία έχει 3 επίπεδα, το υλικό, το συναισθηματικό και το πνευματικό. Και τα τρία είναι σημαντικά. Εστιάζοντας μόνο στο υλικό κομμάτι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να ευτυχίσει. Καλό θα είναι να επενδύσουμε και στα τρία. Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν την αφθονία, την έχουν κατακτήσει και στα τρία αυτά επίπεδα.

10. Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα άτομο που επιθυμεί να δημιουργήσει μια ουσιαστική μακροχρόνια σχέση αλλά συνεχώς απογοητεύεται;

Στην ζωή, όλα ξεκινούν από τον εαυτό μας και καταλήγουν πάλι σε εμάς. Αυτό λοιπόν που θα πρότεινα είναι, να επενδύσει χρόνο και χρήματα στο να βελτιώσει την σχέση του με τον εαυτό του. Ένας άνθρωπος με αυτογνωσία, αυτοαγάπη και αυτοεκτίμηση, που απολαμβάνει την μοναχικότητά του και στηρίζεται μόνος του στα πόδια του, έχει την δυνατότητα να δώσει και να λάβει ανιδιοτελή αγάπη, χωρίς να κουβαλά μέσα του τα «σκουπίδια» του παρελθόντος και το κυριότερο, χωρίς να πετά αυτά τα «σκουπίδια» στον άλλον. Η απογοήτευση στις σχέσεις προκύπτει, κάθε φορά που δημιουργούμε την προσδοκία, ότι ένα άλλο άτομο θα μας κάνει ευτυχισμένους. Αν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μόνοι μας τον εαυτό μας ευτυχισμένο, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης αυτή η προσδοκία. 😊

11. Θα ήθελα να μου αναφέρεις τρία θετικά «πιστεύω» που συμμερίζεσαι σαν άτομο και σε υποστηρίζουν στη ζωή σου.

«Τα Πάντα Ρει» , τίποτα δεν είναι μόνιμο στην ζωή, ούτε η χαρά, ούτε η δυστυχία. Τα πάντα εξελίσσονται και αυτό οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς για να μην βιώνουμε τον πόνο. 

«Αν θέλεις να αποκτήσεις όλα αυτά που επιθυμείς, πρώτα πρέπει να γίνεις ο άνθρωπος που αξίζει να τα αποκτήσει» , πρώτα γίνεσαι και μετά αποκτάς! Δεν αρκεί η θετική σκέψη.

«Ο άνθρωπος που έχει αυτογνωσία δεν θα νιώσει ποτέ μόνος» , όσο καλύτερα γνωρίζεις τον εαυτό σου, αποδέχεσαι την μοναδικότητά σου, αποδέχεσαι τα «σκοτάδια σου αναδεικνύοντας το φώς σου,  όταν σε αγαπάς και σε φροντίζεις, δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσεις τον φόβο της μοναξιάς και του θανάτου.

12. Μια ευχή που θα έδινες για το Upgrade- Your-Self;

Εύχομαι να συνεχίσετε να δίνεται βήμα σε ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να μοιραστούν την βιωματική τους γνώση και το Upgrate Your-Self να βάλει ένα λιθαράκι για να γνωρίσει το ευρύ κοινό την σημαντικότητα της προσωπικής ανάπτυξης.

Δημήτρη μου, ήταν χαρά μου και τιμή μου που τα είπαμε σήμερα! Σε ευχαριστώ πολύ για όσα μοιράστηκες μαζί μας! Σου εύχομαι ‘ό,τι καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής σου!

Εγώ σε ευχαριστώ Μαρία για την δυνατότητα που μου έδωσες να με γνωρίσουν οι αναγνώστες σου! Είμαι ευγνώμων!!!

Δημήτρης Τσέλιος

Σύμβουλος Προσωπικής 

& Επαγγελματικής Ανάπτυξης.

Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής

Coaching & Mentoring Ελλάδος

Συγγραφέας του βιβλίου «Απόδραση Από Το Σπήλαιο»

6977032676

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ από την

Μαρία Λάμπρου

Δημιουργός της ιστοσελίδας www.upgrade-your-self.com

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

LifeCoach

Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής

Εκπαιδευτικός

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΩΡΟ το ebook <Ιδανικός Εαυτός>.

Ένα δυναμικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης! 

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας