4 Σεπ. 2020

Συνέντευξη με τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΞΕΝΑΚΗ "Η αυτοβελτίωση είναι η προπόνηση πριν το παιχνίδι"

Ο Στέφανος Ξενάκης είναι επιχειρηματίας,  συγγραφέας bestseller και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι ένας παθιασμένος άνθρωπος που συνεχώς εξελίσσεται, εκπληρώνοντας τους στόχους του με ασταμάτητη και σκληρή δουλειά.

Στέφανέ μου,

Σε καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στο Upgrade-Your-Self, σε έναν διαδικτυακό χώρο που ασχολείται με τη βελτίωση του εαυτού και της ζωής, σε έναν χώρο που υποστηρίζει πως οι θετικές εσωτερικές αλλαγές μπορούν να φέρουν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα, σε έναν χώρο όπου η προσωπική ανάπτυξη και το ευ ζην είναι θεμελιώδους σημασίας!

Σε αυτή την συνέντευξη, θα σου κάνω μια σειρά ερωτήσεων για να μάθουμε κάποια πράγματα ΓΙΑ εσένα και ΑΠΟ εσένα.

Ας ξεκινήσουμε!

  1. Πες μας πρώτα λίγα λόγια για εσένα έτσι ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων, επιχειρηματίας και τώρα συγγραφέας ιστοριών ακολουθώντας το πάθος της ζωής μου. Μπαμπάς δύο κοριτσιών 9 και 12.

2. Πιστεύεις πως είναι σημαντική η αυτοβελτίωση; Γιατί;

Δεν είναι σημαντική είναι απαραίτητη. Είναι η προπόνηση πριν το παιχνίδι. Το συνεχές παιχνίδι κι ατελείωτο παιχνίδι. Αν δεν κάνεις προπόνηση θα φας γκολ. Απλό.

3. Πώς κάποιες δικές σου θετικές εσωτερικές αλλαγές έφεραν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα στη ζωή σου;

Αυτό που βιώνεις έξω είναι αυτό που έχεις μέσα. Μέσα γίνονται όλα. Σαν τον προτζέκτορα που ρίχνει το φως στο πανί. Στο πανί βλέπεις αυτό που παίζει ο προτζέκτορας. Ο μοναδικός τρόπος να αλλάξεις τα πράγματα είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου. Όταν αλλάζεις τον εαυτό σου αλλάζουν όλα.

4.  Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε, νομίζεις πως μπορούν να συνδυαστούν καριέρα και οικογένεια; Αν ναι, πώς;

Φυσικά και μπορούν. Κι αν φυσικά θέλει κάποιος. Ξέρω κάποιους που δεν θέλουν να κάνουν οικογένεια και να τα δώσουν όλα στην καριέρα και κάποιους που θέλουν τα δώσουν όλα στην οικογένεια. Αν θέλεις να τα συνδυάσεις και τα δύο γίνεται. Αρκεί να έχεις δουλέψει και να συνεχίσεις να δουλεύεις με τον εαυτό σου. (πάντα με ειδικούς ανθρώπους πλάι – αλλιώς δεν γίνεται, τουλάχιστον όχι πετυχημένα)

5. Βάζεις στόχους στη ζωή σου; Και αν ναι πώς τους πετυχαίνεις;

Φυσικά και βάζω στόχους. Αν δεν έχεις στόχους μετρήσιμους και γραμμένους κάπου να τους βλέπεις συνέχεια είναι σαν να ξεκινάς με το αμάξι για άγνωστο προορισμό. Οι στόχοι είναι το GPS της ζωής σου. Έρευνες λένε ότι μόνο το 3% των συνανθρώπων μας βάζει στόχους. Αυτοί έχουν 33 φορές μεγαλύτερα αποτελέσματα. Πώς τους πετυχαίνεις? Μόνο με σκληρή ασταμάτητη δουλειά

6. Μοιράσου μαζί μας ένα στόχο που έχεις πετύχει τελευταία και για τον οποίο είσαι πολύ περήφανος/η.

Το πρόγραμμα ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ, η αυτογνωσία να ξεκινάει από το δημοτικό σχολείο. Είναι πολλά σχολεία πλέον το εφαρμόζουν κι επειδή έχουμε κι εξαιρετικό επίπεδο εκπαιδευτικών κάποιοι από αυτούς το έχουν προχωρήσει έτη φωτός.

7. Έχεις κάποιο όραμα ζωής; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Ένα κόσμο με απείρως μεγαλύτερη συνειδητότητα και αυτογνωσία. Όλα αυτά πρέπει και το εννοώ να είναι μέρος του συστήματος. Μετά από 20 χρόνια θα απορούμε γιατί τότε δεν ήταν. Σαν να οδηγάς αμάξι και να μην έχεις δίπλωμα.

8. Για ποιο λόγο πιστεύεις κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους;

Κι η ευτυχία είναι ένας μυς. Όταν την γυμνάζεις θα είναι γυμνασμένη όταν δεν την γυμνάζεις δεν θα είναι. Ένα εύκολο tip είναι το τετράδιο χαράς. Κάθε μέρα γράφε 3 τουλάχιστον πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο. Η χαρά σου θα εκτοξευτεί άμεσα πάνω από 25%. Δεν το λέω εγώ το λένε πλέον οι μελέτες. Δεν σε κάνει χαρούμενο η πρόοδος αλλά η αίσθηση της προόδου. Η αίσθηση χτίζεται.

9. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει κάποιους ανθρώπους να απολαμβάνουν περισσότερη αφθονία σε διάφορους τομείς της ζωής τους, ενώ κάποιους άλλους όχι;

Νομίζω το απάντησα. Όχι το ότι έχω, αλλά το ότι νιώθω ότι έχω, ό,τι κι αν έχω. Κι η αίσθηση χτίζεται.

10. Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα άτομο που επιθυμεί να δημιουργήσει μια ουσιαστική μακροχρόνια σχέση αλλά συνεχώς απογοητεύεται;

Να δουλέψει με τον εαυτό του. Όλοι θέλουμε κάποιον ή κάποια να είναι έτσι. Γίνε αυτός που θα ήθελες ο άλλος να είναι κι αν δεν το βρεις πρώτα μέσα σου και μετά έξω σου να μου τρυπήσεις τη μύτη.

11. Θα ήθελα να μου αναφέρεις τρία θετικά «πιστεύω» που συμμερίζεσαι σαν άτομο και σε υποστηρίζουν στη ζωή σου.

Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι καλός, ότι κάθε πρόβλημα έχει λύση κι ότι έχουμε έρθει εδώ για να εξελιχτούμε.

12. Μια ευχή που θα έδινες για το Upgrade- Your-Self;

Να συνεχίσετε με πάθος κι αγάπη αυτό που κάνετε. Κι έναν άνθρωπο κάποια στιγμή να επηρεάσετε θετικά καθ οποιονδήποτε τρόπο, άξιζε.

Στέφανέ μου, ήταν χαρά μου και τιμή μου που τα είπαμε σήμερα! Σε ευχαριστώ πολύ για όσα μοιράστηκες μαζί μας! Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής σου!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ από την

Μαρία Λάμπρου

Δημιουργός της ιστοσελίδας www.upgrade-your-self.com

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

LifeCoach

Εκπαιδευτικός

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΩΡΟ το ebook <Ιδανικός Εαυτός>.

Ένα δυναμικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης! 

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας