20 Νοε. 2020

Συνέντευξη με την ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΙΚΟΥΛΑ "Οποιοσδήποτε ασχοληθεί με την προσωπική του εξέλιξη έχει μόνο ..

Η Χριστίνα Πίκουλα είναι Personal Coach, Blogger στο HAPPY CHOICES  και δημιουργός του ομώνυμου Ημερολογίου Προσωπικής Ανάπτυξης.

Είναι ένας άνθρωπος χαρούμενος, ενθουσιώδης και παθιασμένος με τη ζωή και πιστεύει ακράδαντα πως οι κατάλληλες επιλογές είναι αυτές που τελικά μας οδηγούν στην ευτυχία!

1.     Πες μας πρώτα λίγα λόγια για εσένα έτσι ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κέρκυρα, υπήρξα αθλήτρια κολύμβησης, ανήκα στην θρυλική  Θεατρική ομάδα του 5ου Γυμνασίου με πανελλήνιες διακρίσεις, λάτρευα το χορό και το διάβασμα.

Αμέσως μετά το Λύκειο μετακόμισα στην Πάτρα όπου  ξεκίνησα τις σπουδές μου, στα οικονομικά και τη λογιστική. Στη συνέχισα μετακόμισα στην Αθήνα και συνέχισα τις σπουδές μου στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και εκπαιδεύθηκα στο Χρηματιστήριο. Παράλληλα ξεκίνησα να εργάζομαι σε Διαφημιστική εταιρεία και μέσα στο πρώτο εξάμηνο ανέλαβα Υπεύθυνη Οικονομικού Τμήματος.

Από το 2010 πέρασα στο κομμάτι της Ανώτατης εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στην ΑΣΠΑΙΤΕ όπου εργάζομαι μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκα σε διάφορα τμήματα και υπηρεσίες του Ιδρύματος και τα τελευταία 3 χρόνια είμαι Υπεύθυνη στο Γραφείο του Πρύτανη. Στο διάστημα αυτό εκπροσώπησα την Σχολή σε διάφορές εκθέσεις και ταξίδεψα μέσω του Προγράμματος Erasmus σε Πανεπιστήμια άλλων χωρών. Συνέχισα τις σπουδές μου και ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διεθνής Διοικητική των Επιχειρήσεων με κατεύθυνση το Διεθνές Marketing.

Ξεκίνησα να αρθρογραφώ από το 2014 στο GalsnGuys και από το 2017 έχω δημιουργήσει  το δικό μου blog «HAPPY CHOICES», πιστεύοντας ότι οι κατάλληλες επιλογές είναι αυτές που τελικά μας οδηγούν στην ευτυχία.

Από το 2017 ασχολούμαι με το Coaching έχω πιστοποιηθεί από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με τους τίτλους  «Certification & Diploma in Coaching - AC Accredited» ενώ παράλληλα παρακολουθώ σεμινάρια του εξωτερικού.

Ασχολούμαι πάνω από 10 χρόνια με τον εθελοντισμό, ξεκίνησα μ ετην δράση «η Μόδα πολέμα τον Καρκίν», διοργανώνω κατά καιρούς δράσεις μόνη μου και τα τελευταία 2 χρόνια είμαι μέλος στους  Hopeaholics .Το 2019 υπήρξα Ιδρυτικό μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή» και τους τελευταίους 6 μήνες μέλος μιας υπέροχης ομάδας με κοινό όραμα και σκοπό στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης στην εκπαίδευση.

Έχω ήδη εκδώσει το πρώτο μου ημερολόγιο Προσωπικής Ανάπτυξης για το 2020 και είμαι ιδιαίτερα εξωστρεφής με τον κόσμο μέσα από τα Social Media και κυρίως μέσω του Instagram.

Για την επόμενη χρονιά ετοιμάζω ένα πιο εξελιγμένο ημερολόγιο προσωπικής ανάπτυξης, ένα ακόμα για παιδιά καθώς και το πρώτο μου βιβλίο με σκοπό να βοηθήσω ανθρώπους που νοσούν και τις οικογένειές τους μέσα από βιωματικές εμπειρίες καθώς τον Φεβρουάριο του 2020 έχασα την αγαπημένη μου μητέρα μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

2.     Πιστεύεις πως είναι σημαντική η αυτοβελτίωση; Γιατί;

Δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω το αντίθετο καθώς είμαι Personal Coach που σημαίνει ότι υποστηρίζω την αυτοβελτίωση όσο τίποτε άλλο, κι αυτό γιατί οποιοσδήποτε ασχοληθεί με την προσωπική του εξέλιξη έχει μόνο καλά να συναντήσει στην πορεία της ζωής του, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν θα έλθει αντιμέτωπος με δυσκολίες, με φόβους, με περιοριστικές πεποιθήσεις και με ένα σωρό συναισθήματα που στη βάση τους έχουν να παραμείνουμε ασφαλείς, σε αυτά που ήδη ξέρουμε.

 3.     Πώς κατά τη γνώμη σου μπορούν οι θετικές εσωτερικές αλλαγές να φέρουν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα στη ζωή ενός ατόμου;

Και από την προσωπική μου εμπειρία αλλά και από τις εμπειρίες ανθρώπων που καθημερινά έρχομαι σε επαφή διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν όλα όσα χρειάζονται στο εξωτερικό περιβάλλον, στον περίγυρό τους ενώ ουσιαστικά ότι χρειαζόμαστε βρίσκεται μέσα μας ή καλλιεργείται μέσω της προσωπικής εξέλιξης.

Ένα παράδειγμα, φανταστείτε κάποιον που αρχίζει να αγαπάει περισσότερο τον εαυτό του, αυτομάτως θα αισθάνεται ότι εισπράττει αγάπη και από το περιβάλλον του πώς γίνεται αυτό; Όλα έχουν να κάνουν με το πού εστιάζουμε την προσοχή μας. Εάν αρχίζαμε μαζικά να επικεντρωνόμαστε και να εστιάζουμε στο καλό αυτομάτως ολόκληρες οι κοινωνίες θα άλλαζαν προς το καλύτερο.

 4.      Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε, νομίζεις πως μπορούν να συνδυαστούν καριέρα και οικογένεια; Αν ναι, πώς;

Εγώ είμαι ελεύθερη αλλά αν μπορούσα να με φανταστώ θα σου έλεγα ότι μπορούμε να συνδυάσουμε καριέρα και οικογένεια, βάζοντας προτεραιότητες και εφόσον υπάρχει κι ένας σύζυγος πατέρας όπου και οι δυο μαζί θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε αυτό το μοντέλο οικογένειας. Όταν αποφασίζει κάποιος να κάνει οικογένεια θα πρέπει να κατανοήσει ότι πλέον δεν λειτουργεί σαν μονάδα αλλά είναι μια ομαδική δουλειά με ένα κοινό στόχο.

5.     Βάζεις στόχους στη ζωή σου; Και αν ναι πώς τους πετυχαίνεις;

Δεν θα μπορούσα να μη βάζω στόχους και να είμαι σε αυτό το επάγγελμα. Βάζω πάντοτε στόχους που με εμπνέουν και μου δημιουργούν μια γλυκιά αναστάτωση. Είμαι απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο μου και δεν επιτρέπω σε τίποτα να με απομακρύνει από αυτόν.

Προσπαθώ κατά τη διάρκεια υλοποίησης τους στόχου να απολαμβάνω τη διαδρομή και να επιβραβεύω τον εαυτό μου για τις μικρές μου νίκες. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μου υπενθυμίζω για ποιο λόγο ξεκίνησα.

6.     Μοιράσου μαζί μας ένα στόχο που έχεις πετύχει τελευταία και για τον οποίο είσαι πολύ περήφανος/η.

Είχα βάλει στόχο κατά τη διάρκεια της καραντίνας να δημιουργήσω κάτι που θα ενδυνάμωνε τον κόσμο ώστε να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, έτσι λοιπόν ξεκίνησα μια σειρά από lives στο Instagram “My Quarantine Live Series” με προσκεκλημένους επαγγελματίες από διάφορους χώρους που είχαν σκοπό να μοιραστούν γνώση και εμπειρία και να μιλήσουν στη καρδιά του ανθρώπου της διπλανής πόρτας.

Δεν δίστασα να δημιουργήσω γέφυρα επικοινωνίας με άτομα που δεν γνώριζα αλλά θαύμαζα, ξέφυγα από το «κι αν μου πουν όχι» και έτσι πέτυχα τον στόχο μου.

Η σειρά αυτή γνώρισε τεράστια επιτυχία με χιλιάδες views αλλά κυρίως με απεριόριστη αγάπη από τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή μου την προσπάθεια. Αυτός ήταν και ο λόγος που μετονομάστηκε σε «Life Breaks» και συνεχίζουμε τα Lives κάθε Δευτέρα βράδυ.

7.     Έχεις κάποιο όραμα ζωής; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Και βέβαια έχω, το Happy Choices και η φιλοσοφία πίσω από αυτό είναι το όραμά μου. Περισσότεροι ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι στο δρόμο από αυτούς στα Social Media. Άνθρωποι με εν συναίσθηση που κάνουν τις επιλογές τους βασισμένοι στις δικές τους ανάγκες και όχι φορώντας δοκιμασμένα έτοιμα κουστουμάκια ζωής που προέρχονται είτε από το οικογενειακό είτε από το κοινωνικό περιβάλλον.

8.     Για ποιο λόγο πιστεύεις κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους;

Γιατί κάνουν το extra mile και όλα αυτά που οι υπόλοιποι δεν κάνουν. Τι σημαίνει αυτό; Αποφασίζουν ότι θέλουν να ανακαλύψουν την ευτυχία και ψάχνονται εσωτερικά. Οι άνθρωποι προτιμούν να μένουν σε μια κατάσταση κι ας γκρινιάζουν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι, ρίχνοντας πάντοτε στους άλλους την ευθύνη για την μιζέρια και την δυστυχία τους. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη τη ζωή τους, ξεκινούν να αγαπούν ουσιαστικά και άνευ όρων τον εαυτό τους, ξεκινούν να παράγουν αγάπη εσωτερικά και ύστερα μπορούν και την προσφέρουν απλόχερα.

 9.     Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει κάποιους ανθρώπους να απολαμβάνουν περισσότερη αφθονία σε διάφορους τομείς της ζωής τους, ενώ κάποιους άλλους όχι;

Πιστεύω ότι η αφθονία είναι σχετική, υπάρχουν πάρα πολλοί πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο οι οποίοι όμως δεν ζουν με αφθονία γιατί πάντοτε κάτι τους λείπει και έχω γνωρίσει ανθρώπους που ζουν φτωχικά και πιστεύεις ότι είναι οι πιο πλούσιοι στο κόσμο.

Η αφθονία δεν έχει να κάνει ποτέ με τα χρήματα και τα υλικά αγαθά αλλά με την αφθονία της ψυχής. Όμως για κάποιον που θα ήθελε να απολαύσει την αφθονία στη ζωή του θα του πρότεινα να ξεκινήσει με την ευγνωμοσύνη, κάθε μέρα να καταγράφει και να ευγνωμονεί για όλα όσα ήδη έχει.

10.  Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα άτομο που επιθυμεί να δημιουργήσει μια ουσιαστική μακροχρόνια σχέση αλλά συνεχώς απογοητεύεται;

Η πρώτη ουσιαστική και μακροχρόνια σχέση που χρειάζεται να δημιουργήσουμε είναι η σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό και αυτό το αναφέρω γιατί μόλις φτιάξει αυτή η σχέση αυτομάτως θα αλλάξουν και οι υπόλοιπες σχέσεις που επιθυμούμε.

Επειδή δέχομαι αυτή την ερώτηση πολύ συχνά από τον κόσμο που με συναντάει για το κομμάτι των ερωτικών σχέσεων δεν υπάρχει μαγική συνταγή όμως κάποια συστατικά είναι απαραίτητα. Ορισμένα από αυτά είναι,  η ενεργητική ακρόαση, ο σεβασμός, η εκδήλωση των συναισθημάτων, η κατανόηση και η κοινή γλώσσα της αγάπης και το παιχνίδισμα που χάνεται μέσα στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις.

 11.  Θα ήθελα να μου αναφέρεις τρία θετικά «πιστεύω» που συμμερίζεσαι σαν άτομο και σε υποστηρίζουν στη ζωή σου.

Δεν υπάρχει αποτυχία μόνο ένας ακόμα δρόμος προς την επιτυχία.

Ο έρωτας και η Αγάπη είναι κινητήριες δυνάμεις, ποτέ το αντίθετο.

Μπορώ να αλλάξω όσες φορές χρειαστεί μέχρι να γίνω ο άνθρωπος που ονειρεύομαι.

 12.  Μια ευχή που θα έδινες για το Upgrade- Your-Self;

Εύχομαι ολόψυχα στο  Upgrade – Your – Self, σε εσένα προσωπικά Μαρία μου αλλά και σε όλους τους φίλους που μας διαβάζουν να μην σταματούν να αλλάζουν, να βελτιώνονται, να διεκδικούν μέχρι να καταφέρουν να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται.

Χριστίνα μου, ήταν χαρά μου και τιμή μου που τα είπαμε σήμερα! Σε ευχαριστώ πολύ για όσα μοιράστηκες μαζί μας! Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής σου!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ από την

Μαρία Λάμπρου

Δημιουργός της ιστοσελίδας www.upgrade-your-self.com

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

LifeCoach

Εκπαιδευτικός

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΩΡΟ το ebook <Ιδανικός Εαυτός>.

Ένα δυναμικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης! 

 * Η φωτογράφιση της Χριστίνας Πίκουλα έγινε από την γνωστή επαγγελματία Ειρήνη Σπυροπούλου.

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας