12 Ιαν. 2021

Συνέντευξη με την ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΛΟΙΖΟΥ "Η αυτοβελτίωση θεωρώ ότι είναι το ιδιαίτερο “καθήκον”, η οφειλή..

Ανδριανή μου,

Σε καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στο Upgrade-Your-Self, σε έναν διαδικτυακό χώρο που ασχολείται με τη βελτίωση του εαυτού και της ζωής, σε έναν χώρο που υποστηρίζει πως οι θετικές εσωτερικές αλλαγές μπορούν να φέρουν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα, σε έναν χώρο όπου η προσωπική ανάπτυξη και το ευ ζην είναι θεμελιώδους σημασίας!

Σε αυτή την συνέντευξη, θα σου κάνω μια σειρά ερωτήσεων για να μάθουμε κάποια πράγματα ΓΙΑ εσένα και ΑΠΟ εσένα.

Ας ξεκινήσουμε!

 1.       Πες μας πρώτα λίγα λόγια για εσένα έτσι ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Μαρία μου σε χαιρετώ! Καταρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ολόκαρδα για την πρόσκληση και την ένθερμη φιλόξενη παρουσία σου. Ονομάζομαι Ανδριανή Λοΐζου, και έχω κάνει επάγγελμα μου όλα τα όμορφα χόμπι και δραστηριότητες που λατρεύω, αγαπώ και απολαμβάνω πολύ, δόξα τω Θεώ.

Όντας το δεύτερο παιδί μέσα σε μια οικογένεια με έντεκα παιδιά, παρατήρησα ότι μου άρεσε να φροντίζω τον άνθρωπο. Στην εφηβική μου ηλικία ανέπτυξα ένα ενδιαφέρον προς τους φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να απαλύνουμε πόνους και εντάσεις στο σώμα, ενώ πάντοτε είχα ένα ειλικρινές ενδιαφέρον στο να στηρίξω και να καθοδηγώ τους ανθρώπους γύρω μου στο να κάνουν επιλογές και να παίρνουν αποφάσεις που να τους εκφράζουν βαθιά και αληθινά.

Έχοντας ως όραμα να συμβάλω με τον δικό μου τρόπο στην παγκόσμια ειρήνη σπούδασα Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές κρατώντας την πρόθεση μέσα μου να γνωρίσω τρόπους με τους οποίους να μπορώ να το επιτύχω αυτό. Σύντομα, μέσα από κάποια βιώματα και γεγονότα στη ζωή και την υγεία μου, αντιλήφθηκα ότι για να το επιτύχω αυτό χρειαζόταν να αλλάξω σημείο εκκίνησης: ξεκινώντας να βοηθώ άτομο προς άτομο, αντί εντός των πλαισίων ενός οργανισμού.

Είμαι Ολιστική Θεραπεύτρια, δηλαδή στόχος μέσα από τις θεραπευτικές συνεδρίες είναι το “όλον” (σύνολο) του ατόμου: πνεύμα, ψυχή, νους, συναίσθημα και σώμα. Οι τομείς εξειδίκευσης μου είναι η Ομοιοπαθητική όπου εστιάζομαι καθαρά στα θέματα διαχείρισης της ψυχοδιάνοιας και των συναισθημάτων, το Θεραπευτικό Μασάζ, ο Βελονισμός, η Φυσικοπαθητική, η Ρεφλεξολογία, Αρωματοθεραπεία, το Θαϋλανδέζικο μασάζ, μασάζ εγκυμοσύνης και πολλά άλλα.

Επίσης είμαι Διαισθητική Σύμβουλος, δηλαδή βοηθώ τους ανθρώπους να ενδυναμώσουν τα εσωτερικά χαρίσματα που έχουν ώστε να τα αξιοποιήσουν με υγεία και διάκριση στο να εργάζονται μέσα στον Σκοπό Ζωής τους και να εξελίσσονται στην ολοένα και υγιέστερη εκδοχή του Εαυτού τους. Στα πλαίσια αυτά, έχω εξειδίκευση ως Αγγελική Θεραπεύτρια, τη Διαμεσότητα, την ερμηνεία Αγγελικών Καρτών, το Ουσούι Ρέικι και το Αγγελικό Ρέικι.

Ταυτόχρονα, είμαι επίσης Υπνοθεραπεύτρια και Προπονήτρια Σκοπού Ζωής, Σχέσεων,  Συναισθηματικής Διατροφής, και Εσωτερικού Παιδιού και Σύμβουλος Επίγνωσης Επιλόχειου Κατάθλιψης.

Έχω εμπνευστεί και δημιουργήσει το δικό μου ενεργειακό σύστημα θεραπείας, τη “Θεραπεία των 12 Ενεργειακών Κέντρων”. Επίσης είμαι δημιουργός των Αγγελικών Μάνταλα, ένα θεραπευτικό τρίπτυχο που περιέχει δέσμη καρτών θετικού τρόπου ζωής με βάση τους Αγγέλους, 13 σπρέι αναζωογόνησης για την αύρα και τα ενεργειακά κέντρα και τις αντίστοιχες 13 ενδυναμωτικές σταγόνες τους για τα ενεργειακά κανάλια στο σώμα μας.

Είμαι δασκάλα και εκπαιδεύτρια Hatha Yoga (για ενήλικες, έγκυες, γέννα και μετά τη γέννα καθώς και για παιδάκια) και επίσης δασκάλα και εκπαιδεύτρια Aerial Yoga (για ενήλικες και έγκυες).

Είμαι επίσης εκπαιδεύτρια σε αρκετά θέματα, σεμινάρια και εργαστήρια προσωπικής, πνευματικής και επαγγελματικής κατάρτισης.

2.       Πιστεύεις πως είναι σημαντική η αυτοβελτίωση; Γιατί;

Η αυτοβελτίωση θεωρώ ότι είναι το ιδιαίτερο “καθήκον”, η οφειλή προς τον ίδιο τον εαυτό μας να εξελίσσεται, να ανεβαίνει και να γίνεται η ολοένα και καλύτερη, η πιο υγιής και εξελιγμένη εκδοχή του εαυτού του. Τόσο σημαντική είναι η βελτίωση του εαυτού μας, που χωρίς αυτή, όλα μένουν τα ίδια. Αυτό σημαίνει ότι παραμένουμε στην ίδια τάξη “μαθημάτων” ζωής, ανθρώπων, γεγονότων και εμπειριών, με αποτέλεσμα να βιώνουμε την απουσία υγείας τόσο μέσα μας όσο και στο σώμα μας.

Βελτιώνοντας και εξελίσσοντας τον εαυτό μας σημαίνει ότι κάνουμε επιλογές πιο υγιείς, είμαστε συνειδητοί στην λήψη αποφάσεων που καθορίζουν την ζωή και την ευτυχία μας, είμαστε εμείς ηγέτες της δικής μας ζωής κι όχι παθητικοί θεατές των όσων συμβαίνουν γύρω μας.

Προσωπικά πιστεύω ότι χωρίς βελτίωση του εαυτού δεν μπορούμε ούτε να δημιουργήσουμε προσωπική ευτυχία και ευημερία. Μόνο αλλάζοντας καθένας τον εαυτό του, βελτιώνοντας το μέσα του, συμβάλλουμε στην συλλογική ευτυχία και ευημερία γύρω μας.

3.       Πώς κάποιες δικές σου θετικές εσωτερικές αλλαγές έφεραν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα στη ζωή σου;

Ξέρεις Μαρία μου, έχω παρατηρήσει ότι οι αλλαγές μέσα μου εμφανίζονταν κάθε φορά που επέτρεπα στον εαυτό μου να φανταστεί, να οραματιστεί όπως ένα παιδί: χωρίς περιορισμούς και με άπειρες δυνατότητες. Αυτό, με οδήγησε στο να “σπάσω” ταμπού και αλυσίδες σχετικά με το πια θεωρούμουν από τον κύκλο ανθρώπων γύρω μου και το μέχρι τότε παρελθόν μου, και να κάνω καινοτόμες διαδρομές ρισκάροντας προκειμένου να γίνομαι αυτή που αληθινά και μέσα μου είμαι πέραν από τις “πινακίδες” για το ποια “οφείλω να είμαι” για να αρέσω στους γύρω μου.

Αλλάζοντας λοιπόν το πώς έβλεπα τον εαυτό μου, όχι πια ως το άτομο που υποσυνείδητα μετέφερε τις ανασφάλειες και τους φόβους, κατάφερα να είμαι μια εργαζόμενη μητέρα που σπούδαζα όλα τα πιο πάνω και ακόμα σπουδάζω ασταμάτητα μέχρι και σήμερα, δημιούργησα το θεραπευτήριο μου, έχω διοργανώσει αμέτρητα σεμινάρια πνευματικής και εσωτερικής αυτοβελτίωσης, σεμινάρια πνευματικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής πιστοποίησης.

Αυτές οι εσωτερικές θετικές αλλαγές που φύτευα μέσα μου, σιγά σιγά φύτρωναν και αναπτύσσονταν και στην πραγματικότητα σε όλο αυτό που πέτυχα σήμερα, δημιουργώντας έτσι γνωριμίες και φιλικές σχέσεις με τους τόσους ανθρώπους που συνάντησα και συναντώ σήμερα, φτιάχνοντας μια μικρή κοινωνία ανθρώπων θετικότητας και αγάπης στη Γη.

 4.       Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε, νομίζεις πως μπορούν να συνδυαστούν καριέρα και οικογένεια; Αν ναι, πώς;

Βεβαίως και μπορούν Μαρία μου, βεβαίως εάν φυσικά αυτό είναι που θέλει και επιλέγει το άτομο να βιώσει και να ζει. Καριέρα και οικογένεια είναι δύο πτυχές του ατόμου που χωρίς μια από αυτές, ίσως (και λέω ίσως γιατί κάθε άνθρωπος έχει μοναδικό Σκοπό Ζωής) ο άνθρωπος να μην μπορέσει να εμβαθύνει μέσα στο σοφία, την ταπείνωση, την αλληλεγγύη, την συμπόνοια που έρχεται μέσα από την δημιουργία οικογένειας. Από την άλλη η καριέρα μας παροτρύνει να δημιουργούμε το δικό μας όραμα στην ζωή, να εξελισσόμαστε, να πειθαρχούμε και να οργανωνόμαστε, να προγραμματιζόμαστε και να μαθαίνουμε την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία.

Βλέποντας τις δυναμικές που η οικογένεια και η καριέρα εμπεριέχουν είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι είναι απαραίτητες στην εσωτερική υγεία και την σφαιρική ανάπτυξη του ατόμου. Σκοπός του ανθρώπου ήταν ανέκαθεν να δημιουργεί και να ζει στη δική του μικρή κοινωνία, την οικογένεια την οποία να φροντίζει και να συντηρεί, και ταυτόχρονα να βγαίνει έξω για να έρθει σε τριβή και να αποκτήσει τέτοιες εμπειρίες που να τον ενδυναμώνουν και να του δίνουν τις δυνατότητες να επιστρέψει πίσω στο σπίτι του πιο ολοκληρωμένος, πιο γεμάτος και πιο συγκροτημένος ώστε να προσφέρει και πάλι φροντίδα και στοργή, εφόδια και υλικά στην οικογένεια του.

Στην σύγχρονη κοινωνία, το μόνο που χρειάζεται για να διατηρηθεί υγιής ισορροπία μεταξύ καριέρας και οικογένειας είναι το άτομο να θυμάται πάντα να προσφέρει ποιοτική προσοχή και στα δύο, άσχετα εάν κάποιες στιγμές χρειάζεται ποσοτική προσοχή και φροντίδα περισσότερο στο ένα από τα δυο ή στο άλλο. Είναι εμείς που είμαστε ο συνδετικός κρίκος κι όταν το θυμόμαστε αυτό, τότε είμαστε ικανοί να διατηρήσουμε μια όμορφη ισορροπία και ένα υγιή συνδυασμό μεταξύ καριέρας και οικογένειας.

5.       Βάζεις στόχους στη ζωή σου; Και αν ναι πώς τους πετυχαίνεις;

Εννοείται πως βάζω στόχους! Πού είναι το “Ουάο” της ζωής εάν δεν έχεις στόχους; Πού είναι το “Ουάο” της ζωής εάν δεν θες να δεις τα πράγματα αλλιώς – εάν δεν στοχεύσεις το όμορφο, το ιδανικότερο, το υπεροχότερο και να προσπαθήσεις να το επιτύχεις; Προσωπικά με εξιτάρει το να βάζω στόχους γιατί θεωρώ ότι έχω τον μοναδικό τρόπο να συνεισφέρω, με τον μοναδικό μου τρόπο, σε ένα καλύτερο αύριο. Μόνο βάζοντας στόχους ξεκινώ να κάνω τα πρώτα βήματα σήμερα για την υλοποίηση μιας καλύτερης, πιο χαμογελαστής ζωής αύριο.

Πώς τους πετυχαίνω; Θα γελάσεις! Η αλήθεια είναι ότι απλά φαντάζομαι τον στόχο υλοποιημένο και λέω μέσα μου “Τι ωραία που θα ήτανε εάν γινόταν αυτό” κι αυτή η εικόνα γίνεται η κινητήριος δύναμη και η παρακίνηση μου για να τον επιτύχω, και θα μου φέρει χαρά, απόλαυση και μαζί μου θα τον απολαμβάνουν και θα τον χαίρονται κι άλλοι μαζί μου.

6.       Μοιράσου μαζί μας ένα στόχο που έχεις πετύχει τελευταία και για τον οποίο είσαι πολύ περήφανος/η.

Ο πιο πρόσφατος στόχος μου ήταν πολυεπίπεδος και η αλήθεια είναι ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση/ πρόσκληση που ολοκληρώθηκε μέσα σε περίοδο 3 μηνών. Αφορούσε το να επιτύχω να μετακομίσω σε νέο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα ήμουν στην δημιουργία τεσσάρων νέων εκπαιδευτικών σεμιναρίων (1. Γνώρισε τον Εαυτό σου μέσα από τα Πνευματικά Δώρα σου, 2. Aerial Acro Yoga Teacher Training Course, 3. Αθλητικό Μασάζ, 4. Επαγγελματίας Ρεφλεξολόγος). Ταυτόχρονα είχα το πρώτο μου βιβλίο “22 Μέρες Ζώντας Μέσα σε Ευγνωμοσύνη” , έχοντας δύο παιδιά στο σχολείο και ενώ εργαζόμουν στο θεραπευτήριο μου και παράλληλα δίδασκα σε κολλέγιο.

7.       Έχεις κάποιο όραμα ζωής; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Βεβαίως και έχω… και θα ακουστεί και κάπως παράξενο ίσως. Όραμα μου είναι όταν κλείσω τα μάτια μου να έχω συμβάλει με τον δικό μου τρόπο ώστε κάθε άνθρωπος που έχω συναντήσει, αγγίξει, μιλήσει ή προσεγγίσει με κάποιο τρόπο να βιώσει την μαγεία του πόσο υπέροχο είναι να έρθει σε επαφή με τον Φύλακα Άγγελό του, τον Θεό και τους Αγίους μέσα από την ενδυνάμωση των πνευματικών δώρων του και να βιώσει πόσο μοναδικά τέλειος και υπέροχος είναι.

8.       Για ποιο λόγο πιστεύεις κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους;

Ένα τρένο κυλά ομαλά όταν κυλά πάνω σε ράγες. Η διαδρομή είναι ομαλή, ήρεμη, ευχάριστη και απολαυστική. Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι που βαδίζουν μέσα στον Σκοπό Ζωής τους βιώνουν ένα αίσθημα νοήματος, μια ολοκλήρωση και πληρότητα μέσα στη διαδρομή αυτό γιατί κάθε άνθρωπος και εμπειρία που βιώνουν φέρνει μια επιπρόσθετη επιβεβαίωση αλήθειας και ουσιαστικότητας. 

Η ευτυχία δεν είναι τίποτα άλλο από την ουσία. Όταν οι άνθρωποι επιζητούν επιφάνεια, φαίνεσθαι και εικόνα, επιζητούν ευτυχία από έξω. Όταν οι άνθρωποι επιζητούν βαθιά μέσα, αναζητούν νόημα και σκοπό, τότε εντοπίζουν τις απαντήσεις και τις λύσεις μέσα γιατί εκεί στο ήρεμο κέντρο μέσα μας μόνο ευτυχία και ευδαιμονία υπάρχει αιώνια και πάντοτε.

9.       Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει κάποιους ανθρώπους να απολαμβάνουν περισσότερη αφθονία σε διάφορους τομείς της ζωής τους, ενώ κάποιους άλλους όχι;

Χμ! Ερώτηση – παγίδα; Ποτέ! Θα έλεγα ξέροντας σε ότι είναι μια επιτυχημένη ερώτηση και για άλλη μια φορά σε παραδέχομαι για την όμορφη πάσα σου για βαθύτερο διάλογο. Εξαρτάται από το τι ορίζει κανείς ως αφθονία Μαρία μου. Αφθονία για κάποιους σημαίνει χρήμα, υλικά αγαθά, ένα ή δύο αυτοκίνητα, ένα μεγάλο σπίτι ή τουλάχιστον ένα λαμπερό σπίτι, ένα εξοχικό, ένα καλό μισθό και την ικανότητα να ξοδεύεις αυτό τον μισθό σε διακοπές, ψώνια κοκ. Γενικά υπάρχει η μερίδα των ανθρώπων που θεωρούν ότι θα είχαν περισσότερη αφθονία ή έχουν περισσότερη αφθονία εάν έχουν τα πιο πάνω, και όταν δεν τα έχουν αισθάνονται αποτυχημένοι και σε μειονεκτικότερη θέση από τους άλλους.

Δεν υπάρχει περισσότερη αφθονία ή λιγότερη. Όταν σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο σημαίνει ότι βλέπουμε μέσα από τα μάτια του υλισμού κι όχι της ενέργειας.

Στην πραγματικότητα αφθονία σημαίνει ότι έχω ροή ενέργειας στη ζωή μου. Δεν έχει σημασία ποια μορφή θα λάβει αυτή η ενέργεια. Κάποια φορά θα είναι με τη μορφή χρημάτων, κάποια φορά με τη μορφή στήριξης, συμβουλής, δώρου, και κάποια άλλη φορά θα είναι με τη μορφή μιας αγκαλιάς, ενός χαμόγελου, μιας βόλτας στη φύση, ή ακόμη και περισσότερου ελεύθερου χρόνου στην μέρα μας.

Αφθονία σημαίνει ότι “έχω ό,τι μου χρειάζεται τη στιγμή που το χρειάζομαι” και από αυτή την άποψη τα χρήματα, τα υλικά, τα πάντα όλα όσα χρειαζόμαστε και μας είναι σημαντικά και απαραίτητα μας εμφανίζονται απροσδόκητα, με ένα τρόπο καταπληκτικά υπέροχο όταν πραγματικά πιστεύουμε, είμαστε ευγνώμων. Μόνο με ευγνωμοσύνη και πίστη κρατάμε τον εαυτό μας σε μια όμορφη αρμονική ροή ενέργειας μέσα στη ζωή μας, κι αυτό είναι που φέρνει αφθονία και ευημερία σε όποιον τον εφαρμόζει αυτό.

10.   Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα άτομο που επιθυμεί να δημιουργήσει μια ουσιαστική μακροχρόνια σχέση αλλά συνεχώς απογοητεύεται;

Θα τον συμβούλευα αντί να απογοητεύεται, να ξεκινήσει να παρατηρεί τους ανθρώπους που γνώρισε και θεωρεί ότι τον απογοήτευσαν και να αναγνωρίσει τι έμαθα μέσα από αυτά, πως μπορεί να γίνει καλύτερος, ποιους πια θα απόφευγε και σε ποιους αντίθετα θα εστιαζόταν από δω και μπρος. Επίσης αντί να προσδοκεί τόσο έντονα και αγχωτικά στο να βρει μια μακρόχρονη σχέση να απολαύσει με αξιοπρέπεια την γνωριμία νέων ανθρώπων, να δώσει χρόνο να τους γνωρίσει βαθύτερα ώστε μέσα από τις γνωριμίες αυτές να επιβεβαιώσει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητα συντρόφου που αληθινά τον εκφράζουν και ταυτίζονται αρμονικότερα με τα χαρακτηριστικά της δικής του προσωπικότητας.

11.   Θα ήθελα να μου αναφέρεις τρία θετικά «πιστεύω» που συμμερίζεσαι σαν άτομο και σε υποστηρίζουν στη ζωή σου.

  1. Πιστεύω εις ένα Θεό Πατέρα Παντοκράτορα
  2. Πιστεύω στην ύπαρξη και συνεχή παρουσία των αγγέλων δίπλα σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από το ποιόν του
  3. Πιστεύω ότι στον πυρήνα κάθε ανθρώπου υπάρχει μόνο καλό, αγάπη και φως

12.   Μια ευχή που θα έδινες για το Upgrade- Your-Self;

Η ευχούλα μου ολόκαρδα είναι όπως το Upgrade-Your-Self γίνει μια υπέροχη διαδικτυακή πλατφόρμα πηγή έμπνευσης για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους ώστε κι αυτοί να γίνονται κάθε μέρα η ολοένα και καλύτερη, υπεροχότερη εκδοχή του Εαυτού τους.

Ανδριανή μου, ήταν χαρά μου και τιμή μου που τα είπαμε σήμερα! Σε ευχαριστώ πολύ για όσα μοιράστηκες μαζί μας! Σου εύχομαι ‘ό,τι καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής σου!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ από την

Μαρία Λάμπρου

Δημιουργός της ιστοσελίδας www.upgrade-your-self.com

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

LifeCoach

Εκπαιδευτικός

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΩΡΟ το ebook <Ιδανικός Εαυτός>.

Ένα δυναμικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης! 

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας