5 Ιουλ. 2021

Συνέντευξη με την Γιώτα Ροζάνα "Όλα ξεκινούν από τη φροντίδα και τη βελτίωση του εαυτού μας"

Γιώτα μου,

Σε καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στο Upgrade-Your-Self, σε έναν διαδικτυακό χώρο που ασχολείται με τη βελτίωση του εαυτού και της ζωής, σε έναν χώρο που υποστηρίζει πως οι θετικές εσωτερικές αλλαγές μπορούν να φέρουν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα, σε έναν χώρο όπου η προσωπική ανάπτυξη και το ευ ζην είναι θεμελιώδους σημασίας!

Σε αυτή την συνέντευξη, θα σου κάνω μια σειρά ερωτήσεων για να μάθουμε κάποια πράγματα ΓΙΑ εσένα και ΑΠΟ εσένα.

Ας ξεκινήσουμε!

  1. Πες μας πρώτα λίγα λόγια για εσένα έτσι ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να μου ζητήσει κανείς είναι να μιλήσω για τον εαυτό μου. Όχι επειδή δεν έχω κάτι να πω. Το αντίθετο. Είμαι ένας άνθρωπος που διαρκώς εξελίσσεται και μεταμορφώνεται. Σαν μια πεταλούδα!

Ξεκινώντας από την ταπεινή μου πατρίδα, τη Λιβαδειά Βοιωτίας, έχω διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα σε κάθε τομέα της ζωής μου. Σπούδασα Ιατρική και υπηρέτησα πιστά την ειδικότητα της Πνευμονολογίας, αρχικά στην Ελλάδα κι έπειτα στην Κύπρο.

Παράλληλα, έκανα μια όμορφη οικογένεια και είμαι υπερήφανη για το πανέμορφο πλάσμα που γέμισε κάθε μου στιγμή, την κόρη μου Νίκη. Είμαι πολύ τυχερή που και ο σύζυγος και η κόρη μου είναι ωραίοι άνθρωποι και με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα.

Πάντοτε ήμουν καλλιτεχνική φύση. Η αγάπη μου για το μπαλέτο, τις χειροτεχνίες και την έκφραση της ψυχής γενικά το μαρτυρούν. Εδώ και τρία χρόνια, λοιπόν,  δημιούργησα έναν υπέροχο, διαδικτυακό κόσμο, το Angelsworld, το blog μου, όπου καταθέτω τις σκέψεις, τις απόψεις και τις γνώσεις μου με πολλή αγάπη.

Και μετά, ήρθε η μεγάλη ώρα να συλλέξω όλα τα SOS για απλά καθημερινά θέματα που με απασχολούσαν, όσα έμαθα και προσπαθώ να εφαρμόζω και η ίδια, και να τα μοιραστώ μαζί σας. Έτσι δημιουργήθηκε το πνευματικό μου τέκνο, «Τα 10  SOS για μια καλύτερη ζωή».

Είναι όμορφο να μοιράζεσαι, να συμπαραστέκεσαι, να βοηθάς και να παίρνεις χαρά από τη χαρά των γύρω σου. Να ξέρεις ότι έβαλες το χεράκι σου και ζωγράφισες έστω κι ένα παραπάνω χαμόγελο. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός μου!

      2. Πιστεύεις πως είναι σημαντική η αυτοβελτίωση; Γιατί;

Όλοι οι άνθρωποι είναι όντα που εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από τη φροντίδα και τη βελτίωση του εαυτού μας. Πρωταρχικός στόχος του καθενός μας επιβάλλεται να είναι η αλλαγή του προς το καλύτερο. Για να δώσεις, για να βοηθήσεις, για να μοιραστείς την εσωτερική σου ενέργεια και την αγάπη σου, θα πρέπει πρώτα να την αγκαλιάσεις, να τη διατηρήσεις ζωντανή και να την πολλαπλασιάσεις. Κι αυτό συμβαίνει μέσω της αυτοβελτίωσης και της αυτοφροντίδας.

      3. Πώς κατά τη γνώμη σου μπορούν οι θετικές εσωτερικές αλλαγές να φέρουν θετικά εξωτερικά αποτελέσματα στη ζωή ενός ατόμου;

Πολλές φορές, παρομοιάζω το κάθε πλάσμα με καθρέφτη. Ό,τι έχει μέσα του, αντικατοπτρίζεται και αντανακλάται προς στα έξω. Ακόμη κι αν ο ίδιος ή η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται. Επομένως, είναι βέβαιο ότι οι θετικές εσωτερικές αλλαγές θα οδηγήσουν σε θετικά εξωτερικά αποτελέσματα, με μαθηματική ακρίβεια.

       4.  Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε, νομίζεις πως μπορούν να συνδυαστούν καριέρα και οικογένεια; Αν ναι, πώς;

Είναι γεγονός ότι η ζωή μας είναι σύνθετη πλέον. Οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εμάς, έχουν πολλαπλούς ρόλους στην καθημερινότητά τους. Είναι λιγάκι απαιτητικό όλο αυτό από άποψη χρόνου αλλά και ενέργειας. Η συνταγή της επιτυχίας ουσιαστικά δεν υπάρχει. Χρειάζεται να το θέλεις. Να έχεις «τρέλα», καλή διάθεση και να θέτεις όρια, που θα σε βοηθήσουν να μη χαθείς μέσα στον αγώνα αυτό.

      5. Βάζεις στόχους στη ζωή σου; Και αν ναι πώς τους πετυχαίνεις;

Εννοείται ότι βάζω στόχους. Μικρούς αλλά και άπιαστους καμιά φορά! Για να τους κατακτήσω, έχω κάποιες τεχνικές, οι οποίες συνήθως πετυχαίνουν. Φτιάχνω ένα πλάνο δράσης και, αν χρειάζεται, «σπάω» το στόχο μου σε μικρότερους, βραχυπρόθεσμους στόχους. Και φυσικά, προσπαθώ να μην ξεχνάω να με επιβραβεύω!

      6. Μοιράσου μαζί μας ένα στόχο που έχεις πετύχει τελευταία και για τον οποίο είσαι πολύ περήφανος/η.

«Τα 10 SOS για μια καλύτερη ζωή», το πρώτο μου βιβλίο, είναι ο στόχος που πέτυχα τελευταία. Είμαι πολύ υπερήφανη γιατί απέκτησα ένα ακόμη παιδί, ένα πνευματικό παιδί!

Ως γυναίκα που έχει φτάσει στο… ημίχρονο της ζωής της και έχει νιώσει πολλές φορές μόνη στον αγώνα αυτό, ήθελα να απευθυνθώ σε όλες τις υπόλοιπες γυναίκες κάθε ηλικίας. Σε όλες όσες πιθανόν ταυτίζονται με τους δικούς μου προβληματισμούς και μοιράζονται την ίδια δημιουργική αγωνία και δίψα για μια καλύτερη ζωή σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μου είναι να ζωγραφίσω όσα περισσότερα χαμόγελα μπορώ.

       7. Έχεις κάποιο όραμα ζωής; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Όραμα ζωής… Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μου που πραγματικά δεν ξέρω αν έχω ένα όραμα ή αν τα οράματα και τα όνειρά μου χορεύουν σφιχταγκαλιασμένα μέσα μου. Νομίζω ότι δεν μπορώ να απαντήσω ξεκάθαρα τώρα. Το βέβαιο είναι ότι επιθυμώ να διοχετεύσω την ενέργεια και όλα όσα με κατακλύζουν. Ίδωμεν…

       8. Για ποιο λόγο πιστεύεις κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους;

Ευτυχία. Μια έννοια με πολλούς ορισμούς. Όσο πιο σύνθετο ορισμό της δώσει κανείς, τόσο λιγότερο ευτυχισμένος καταφέρνει να είναι. Όποιος κατανοεί ότι η ευτυχία κρύβεται μέσα του και βρίσκεται στα απλά πράγματα, νιώθει ευτυχισμένος. Θέλει αρκετή δουλειά όμως. Εσωτερική δουλειά.

       9. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει κάποιους ανθρώπους να απολαμβάνουν περισσότερη αφθονία σε διάφορους τομείς της ζωής τους, ενώ κάποιους άλλους όχι;

Η αφθονία έλκεται. Η πίστη ότι αξίζεις κάτι και η θέληση να το διεκδικήσεις είναι τα σημαντικότερα βήματα για να το αποκτήσεις και να το απολαύσεις.

       10. Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα άτομο που επιθυμεί να δημιουργήσει μια ουσιαστική μακροχρόνια σχέση αλλά συνεχώς απογοητεύεται;

Νομίζω ότι οι σχέσεις είναι από τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα κεφάλαια της ζωής. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι μια παύση. Να ψάξει μέσα του, να γνωρίσει τον εαυτό του και τις πραγματικές του ανάγκες. Μετά, θα είναι σε θέση να «εκπέμπει» στη σωστή συχνότητα, έτσι ώστε να ελκύει τους ανθρώπους που πραγματικά ψάχνει. Συμβιβασμούς κάνουμε όλοι. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η αγάπη δεν πονάει και ότι η ζωή είναι αρκετά σύντομη για να τη σπαταλάμε αλόγιστα με τους λάθος ανθρώπους.

       11. Θα ήθελα να μου αναφέρεις τρία θετικά «πιστεύω» που συμμερίζεσαι σαν άτομο και σε υποστηρίζουν στη ζωή σου.

-          Εάν δώσεις αγάπη και φως, θα λάβεις αγάπη και φως.

-          Η αξιοπρέπεια είναι μια ανεκτίμητη αξία κι ένα «εισιτήριο διαρκείας» που θα σε ταξιδεύει όμορφα σε κάθε τομέα της ζωής.

-          Άμα θέλεις, μπορείς.

        12. Μια ευχή που θα έδινες για το Upgrade-Your-Self;

Το Upgrade-Your-Self είναι μια πηγή έμπνευσης και πολύχρωμων αλλαγών. Προσφέρει θετική ενέργεια σε όποιον το έχει ανάγκη. Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος μας χρειάζεται αυτή τη φλόγα και το πάθος που βλέπεις στα μάτια της δημιουργού του Upgrade-Your-Self, τα δικά σου δηλαδή! Εύχομαι λοιπόν να συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά τη σημασία της αυτοβελτίωσης και να είναι ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος για τον καθένα που αποφασίζει να ακολουθήσει το δρόμο προς έναν καλύτερο εαυτό και μια καλύτερη ζωή.

Γιώτα μου, ήταν χαρά μου και τιμή μου που τα είπαμε σήμερα! Σε ευχαριστώ πολύ για όσα μοιράστηκες μαζί μας! Σου εύχομαι ‘ό,τι καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής σου!

Για να επικοινωνήσετε με τη Γιώτα Ροζάνα μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση  rozana.lungmed@gmail.com

Επίσης, μπορείτε να  τη βρείτε σε: 

Fb: @Giota Rozana

Instagram: @giotaroz

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ από την

Μαρία Λάμπρου

Δημιουργός της ιστοσελίδας www.upgrade-your-self.com

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

LifeCoach

Εκπαιδευτικός

FB: M.Pluss.L  | Life-Changing-Books-more-by-ML

Instagram: mariapluss_lifecoach

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Για να έχετε πρόσβαση σε

ΔΩΡΕΑΝ υλικό και ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΩΡΟ το ebook <Ιδανικός Εαυτός>.

Ένα δυναμικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης! 

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας